21/2/11

Το ΔΝΤ δεν είναι «μπαμπούλας»

«Η προσπάθεια που κάνουμε να μετατρέψουμε το ΔΝΤ σε μπαμπούλα είναι πολύ λανθασμένη» σχολίασε ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA και υποστήριξε ότι ο διεθνής οργανισμός έχει παρέμβει με αποτελεσματικότητα σε πολλές χώρες.
Με αφορμή τη δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ από το Δεκέμβριο του 2009, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «με τα δεδομένα που υπήρχαν βρίσκει παράξενο να μη συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του ΔΝΤ για τα δύσκολα δεδομένα της χώρας».
Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε ότι σε πολλές περιπτώσεις το ΔΝΤ εμφανίζει λιγότερες απαιτήσεις σε σχέση με την ΕΕ, θέτοντας ως παράδειγμα το ζήτημα ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.
Εξάλλου παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση,
αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «έχει επανέλθει η αδράνεια των θεσμών». Συγκεκριμένα, εντόπισε το πρόβλημα σε ζητήματα συναρμοδιότητας των υπουργείων. Όπως είπε, οι κατακόρυφες διασυνδέσεις (σχέση υπουργού με υφυπουργό, γ.γ. καλπ) δεν πρέπει να είναι σημαντικότερες από την οριζόντια αλληλεγγύη, που είναι η συναρμοδιότητα.
Τέλος, κατακρίνοντας την πολιτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «παραμύθια για μικρά παιδιά» τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη όσο υπάρχει έλλειμμα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες