21/2/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Σαρδέλες με κάππαρη και μουστάρδα στον φούρνο


Υλικά (για 6 άτομα):

1½ κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μικρό κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
3 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα
1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι που να τις χωράει ίσα ίσα, βάζουμε τις σαρδέλες μας την μία δίπλα στην άλλη και ανοίγουμε τον φούρνο μας στους 200οC για να προθερμανθεί.
Παράλληλα σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας και μόλις αυτά γίνουν διάφανα προσθέτουμε το σκόρδο και την κάππαρη και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και την μουστάρδα.
Αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντάς την ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Κατόπιν βγάζουμε το τηγάνι από την φώτια και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιόυ, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε την σάλτσα μας πάνω στα φιλέτα σαρδέλας και από πάνω την τριμμένη φρυγανία.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας για 10 περίπου λεπτά.

Καλή σας όρεξη.
syntagitisimeras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες