ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

21/2/11

Η Frontex στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κύματος μεταναστών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει αυτή την Κυριακή στην Ιταλία ομάδα της Frontex ...
 
Η Frontex στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κύματος μεταναστών
  για να βοηθήσει τις αρχές στην αντιμετώπιση των μαζικών αφίξεων μεταναστών από τη   Βόρεια Αφρική και κυρίως από την Τυνησία στο νησί  Λαμπεντούζα.
Από τα μέσα Ιανουαρίου με την απομάκρυνση του Μπεν Αλί από την εξουσία, έχουν φτάσει στο νησί Λαμπεντούζα περισσότεροι από 5.000 Τυνήσιοι μετανάστες.
Η ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ ανακοίνωσε την αποστολή της Frontex στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες
από ειδικούς από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, τους οποίους θα συντονίζει η ευρωπαϊκή δύναμη προστασίας των συνόρων με την υποστήριξη αεροσκαφών και πλοίων.

Την Τρίτη, η Μάλμστρομ ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα που θα
λάβει η ΕΕ για να βοηθήσει τις ιταλικές αρχές, μεταξύ των οποίων και η επιπρόσθετη χρηματοδότηση με άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό καθώς και το διάβημα διαμαρτυρίας προς τη νέα κυβέρνηση της Τυνησίας.

Την περασμένη εβδομάδα η Ιταλία είχε ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα από τα κύματα μεταναστών που καταφθάνουν στις ιταλικές ακτές με ψαροκάικα. Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών είχε κατηγορήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για γραφειοκρατία και καθυστέρηση επιρρίπτοντας ευθύνες στη αρμόδια Επίτροπο για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ η οποία με τη σειρά της είπε ότι οι Ιταλοί είχαν αρνηθεί τη βοήθεια.
    "Η αποστολή πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες αφότου λάβαμε επίσημο αίτημα από τις ιταλικές αρχές. Αυτή είναι μία σαφής ένδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης...και μία ακλόνητη απόδειξη της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει την Ιταλία σε αυτή την δύσκολη κατάσταση", αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Επίτροπος.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες