ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/2/11

Ανακάλεσαν τον Γενικό Πρόξενο της Κορυτσάς γιατί παρότρυνε τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες!

ImageΧωρίς επίσημη δικαιολογία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, λίγους μόλις μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του σε μία κίνηση που δείχνει την ένταση του φοβικού συνδρόμου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ ακόμα και έναντι των Τιράνων. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του, πως στην επικείμενη απογραφή οι Ομογενείς θα πρέπει να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.

Μια παρότρυνση 100% νόμιμη αφού το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της
ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, απορρέει από τα δικαιώματα που έχουν από την συνθήκη παραχώρησης της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία και από σειρά άλλων συνθηκών.

Η θέση του Προξένου, προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων και η κυβέρνηση Μπερίσα ζήτησε την απομάκρυνση του Οικονόμου ανεπίσημα, αλλά με σαφήνεια και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στις «πιέσεις» των Αλβανών, αποδεικνύοντας, ότι «παίζει» με το μέλλον των Βορειοηπειρωτών, αλλά και με την ασφάλεια στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή τους, η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) ρωτούν τους αρμοδίους «Σε τι διαφωνούν με τα διατυπωθέντα από τον Πρόξενό μας; Μήπως οι Κορυτσαίοι δεν είναι Έλληνες; Μήπως οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στην επικείμενη απογραφή;».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες