ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/2/11

«Μετωπική» Τσίπρα-Παπακωνσταντίνου για τη δημόσια περιουσία

«Πυρά» αντάλλαξαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Οικονομικών. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γελοιοποιείται με τις εξεγέρσεις της πιτζάμας που κρατάνε 24 ώρες και μετά συμφωνεί σε όλα», με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά, καταλογίζοντας του «φτηνό λαϊκισμό που δεν είναι αντάξιος των περιστάσεων».
Σε ερώτηση που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας για το "μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας", κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι "έχει συνυπογράψει, κάτω από το τραπέζι, swap χρέους με δημόσια περιουσία, να επαναγοράσουμε, δηλαδή, 50 δισ. ομολόγων και να εκχωρήσουμε 50 δισ. δημόσιας περιουσίας".

Ο πρόεδρος του Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών αν
σκοπεύει "να συναινέσει με τις επιταγές Μέρκελ-Σαρκοζί που θα βυθίσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους ευρωπαϊκούς λαούς" και να "υπογράψει τη λεγόμενη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού", προχωρώντας σε αναθεώρηση του συντάγματος.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι "κάνει μαθήματα δημοκρατίας σε ένα κοινοβούλιο το οποίο έχει καταργήσει" και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον επικοινωνιακό χειρισμό του ζητήματος με την τρόικα. "Βγήκαν οι κύριοι της τρόικα και έκαναν μια συνέντευξη όπου παρουσιάσανε αυτά τα οποία έχετε συναποφασίσει. Και ξέρετε γελοιοποιείστε με αυτές τις εξεγέρσεις της πιτζάμας 2 η ώρα το βράδυ που κρατάνε 24 ώρες και μετά συμφωνείτε σε όλα. Γελοιοποιείται και ο πρωθυπουργός όταν βγαίνει και λέει ότι θα κάνουμε νόμο ότι δεν πουλάμε τίποτα. Ξέρετε είναι καλύτερο να κρατάτε μια σταθερή στάση, να λέτε στον ελληνικό λαό την αλήθεια -ποτέ δεν την έχετε πει- παρά να γελοιοποιείστε έτσι, να παίζετε με τις λέξεις", τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπακωνσταντίνου "καρικατούρες" και "απουσία συγκεκριμένων εναλλακτικών προτάσεων" και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί μη δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης αντιτείνοντας ότι πήρε στις εκλογές την εντολή από τον ελληνικό λαό για τέσσερα χρόνια. "Η δημοκρατία έχει τους κανόνες της. Έγιναν οι εκλογές και στο κόμμα μας δόθηκε η πλειοψηφία. Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν έχει από τον ελληνικό λαό τη νομιμοποίηση και την εντολή να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια, την οποία και εκτελεί. Όταν θα πάμε σε εκλογές ο καθένας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του και ο ελληνικός λαός θα κρίνει και πάλι", πρόσθεσε.
"Αποδειχθήκατε ως οι λαγοί της κούρσας της διάλυσης της Ευρώπης. Αυτή η πολιτική σοκ μόνο στη Χιλή του Πινοσέτ γίνεται. Στη πολιτική υπάρχουν δύο στάδια κατακρύλας. Το πρώτο να σε μισήσει ο λαός, και το δεύτερο να γίνεις καταγέλαστος. Και εσείς στον ελληνικό λαό είστε καταγέλαστοι", πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομίας.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τον κατηγόρησε ότι καταφεύγει σε «εύκολα κλισέ και κορόνες» χωρίς να παρουσιάζει καμία πρόταση. "Δεν απαντήσατε κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που σας έθεσα. Ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση; Πώς θα μειώσουμε το χρέος αν έχουμε ελλείμματα; Γιατί όσο υπάρχουν ελλείμματα το χρέος θα ανεβαίνει. Ελάτε λοιπόν να συμφωνήσουμε με ποιο τρόπο θα τα μειώσουμε. Έρχεστε κ. Τσίπρα και κάνετε καρικατούρες. Δεν άκουσα να πείτε καμία πρόταση ούτε και κανένα θετικό για μια σοβαρή συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη. Δυστυχώς για τη χώρα αντί να συμβάλετε και εσείς στη προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί η χώρα έρχεστε με φτηνό λαϊκισμό που φοβάμαι ότι δεν είναι αντάξιος των περιστάσεων", ανέφερε.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες