ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/2/11

General Motors :Μπόνους στο προσωπικό, «φέσι» στην κυβέρνηση

Μπορεί η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors να μην έχει αποπληρώσει ακόμα τις οφειλές της προς την αμερικανική κυβέρνηση αλλά αποδεικνύεται συνεπέστατος εργοδότης προς τους 76.000 αμερικανούς υπαλλήλους της.
Όπως ανακοίνωσε η διασωθείσα με χρήματα αμερικανών φορολογουμένων αυτοκινητοβιομηχανία, θα καταβληθούν στο προσωπικό μπόνους που θα ανέρχονται σε 400 εκατ. δολάρια «ως επιβράβευση για τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας την περασμένη χρονιά».

«Όλοι μαζί σημειώσαμε τεράστια πρόοδο το 2010» αναφέρει στο ενημερωτικό του
σημείωμα προς τους εργαζομένους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νταν Ακερσον. «Με ομαδική δουλειά αυτή η πρόοδος θα αποδειχθεί απλώς το ξεκίνημα» επισημαίνει ο επικεφαλής της GM.
Πράγματι την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις οχημάτων της εταιρείας παρουσίασαν αξιοσημείωτη ανάκαμψη μετά από μια 10ετία απογοητευτικών αποτελεσμάτων και συσσώρευσης χρεών.
Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2010 τα καθαρά κέρδη της GM ανήλθαν σε 4,2 δισ. δολάρια.
Όμως η «γαλαντομία« της επιχείρησης δεν αφορά και τις δανειακές της υποχρεώσεις προς το κράτος στο οποίο οφείλει εν πολλοίς την επιβίωσή της η άλλοτε πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία.
Το 2009, «έτος μηδέν» για τη GM καθώς η εταιρεία κήρυξε πτώχευση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η αμερικανική κυβέρνηση χορήγησε συνολική βοήθεια ύψους 49,5 δισ. δολαρίων. Από αυτά έχουν επιστραφεί σχεδόν τα μισά (23 δισ. δολάρια) ενώ το υπουργείο Οικονομικών κατέχει ακόμα εταιρικές μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αυτοκινητοβιομηχανία θα διαθέσει σχεδόν 190 εκατ. δολάρια για την καταβολή επιδομάτων προς τους 45.000 εργαζόμενους σε αμερικανικά εργοστάσια. Άγνωστο παραμένει το ποσό που θα διατεθεί για τα μπόνους των 28.000 «λευκών κολάρων» (διοικητικά στελέχη και μηχανικοί). Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press το συνολικό ποσό θα ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.
 
tovima.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες