ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/2/11

Διάσωση στη Σαχάρα


Στη Σούδα επέστρεψαν οκτώ Έλληνες και έντεκα Κύπριοι, που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Jalu. Μεταφέρονται με C-160, σε επιχείρηση που συντονίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση

Οκτώ Έλληνες και έντεκα Κύπριοι που εργάζονται για κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Jalu της Λιβύης,  επέστρεψαν στην αεροπορική βάση της Σούδας με αεροσκάφος C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των εν λόγω Ελλήνων και Κυπρίων, που αφορά και σε Γερμανούς αλλά και σε άλλους πολίτες ευρωπαϊκών κρατών, συντονίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, δύο C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη.
Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής, από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής Πρεσβείας και επέστρεψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.
/news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες