27/2/11

Πρασοτυρόπιτα


Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
250 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 αυγά
500 γρ. φέτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε κι αυτά μέχρι να μαραθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, πρσθέτουμε το τυρί, το πιπέρι το μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφωντάς τα ένα – ένα με ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γέμιση στο ταψι και την στρώνουμε καλά με κουτάλι. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν λαδώνοντάς τα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα – ένα. Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και αλείφουμε λίγο με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (προσοχή να μην κόψουμε τα κάτω κάτω φύλλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45' περίπου, ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Καλοφάγωτη!!
/syntagitisimeras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες