16/2/11

Παγκόσμια χρηματιστηριακή υπερδύναμη η Γερμανία

Σε συμφωνία εξαγοράς του ομίλου Nyse Euronext κατέληξε η Deutsche Boerse σε ένα ντιλ ύψους 9,53 δις δολ., αποκλειστικά με την ανταλλαγή μετοχών. Πλέον δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρηματιστηριακών αγορών μετοχών και παράγωγων προϊόντων.

Με βάση τη συμφωνία η Deutshe Boerse, που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και το Eurex, θα ανταλλάξει μία παλαιά μετοχή της για μία νέα της νέας εταιρείας, ενώ η μετοχή της Nyse Euronext θα μετατραπεί σε 0,47 μετοχής στο νέο σχήμα. Έτσι η Deutsche Boerse θα ελέγχει το 60% του νέου σχήματος.

Οι εισηγμένες εταιρείες που διαπραγματεύονται στα «ταμπλό» των δύο ομίλων φθάνουν σήμερα τα 15 τρισ δολ!

Ο Reto Francioni, δ/νων σύμβουλος της Deutsche Boerse, θα είναι Πρόεδρος του νέου ομίλου. Ο Duncan Niederauer, δ/νων σύμβουλος της Nyse Euronext, θα διατηρήσει τη θέση στη νέα εταιρεία.

Η Deutsche Boerse θα λάβει τις 10 απ’ τις 17 θέσεις του ΔΣ.

Η συμφωνία αποτιμά τη Nyse Euronext 8,3 φορές τα προ φόρων και δικαιωμάτων κέρδη της.

Περίπου το 37% των εσόδων της νέας εταιρείας θα προέρχεται απ’ τη διαπραγμάτευση παράγωγων προϊόντων και από υπηρεσίες εκκαθάρισης, αποτελώντας και το μεγαλύτερο τμήμα εντός του ομίλου.

Αν και το όνομα της νέας εταιρείας δεν έχει επιλεγεί ακόμα, ο δ/νων σύμβουλος Niederauer έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι «DB NYSE», όπως έλεγαν οι φήμες.

Η Nyse Euronext είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ ελέγχοντας το 26

% του συνολικού τζίρου της αγοράς. Στην Ευρώπη ελέγχει περίπου το 27%, με το London Stock Exchange να ακολουθεί (25%). 
isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες