ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/3/11

Ιδιος προορισμός, διαφορετικό μονοπάτι...



Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έπραξαν τα αναμενόμενα και βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης (3/3) και τυπικά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.


Οι δύο αιώνιοι ήταν φαβορί για την 8άδα από την αρχή της σεζόν και δεν θα μπορούσαν (ούτε θα έπρεπε με βάση την ποιότητά τους) να χάσουν το ραντεβού, όπως είχαν κάνει πέρυσι οι πράσινοι.
Το θέμα ωστόσο είναι ο δρόμος που έχουν μπροστά τους, ώστε να δώσουν το παρών στο μεγάλο ραντεβού του Final 4 της Βαρκελώνης.

Ας αρχίσουμε με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν σαφώς ευκολότερο έργο από τον αιώνιο αντίπαλό τους. Δεν είναι μόνο το πλεονέκτημα έδρας, που τους δίνει την πύρινη δύναμη του ΣΕΦ, αλλά και η αντίπαλός τους.
Η Σιένα είναι μία πολύ καλή ομάδα, με σταθερά καλή πορεία στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι πειραιώτες αν είναι αυτοί που πρέπει, τότε δεν γίνεται να μην δώσουν το παρών στο 3ο συνεχόμενο Final 4 τους.
Ο Ολυμπιακός του ΟΑΚΑ, της Βαλένθια, της Πόλης και φυσικά του ΣΕΦ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Η Βαρκελώνη είναι αυτοσκοπός!
Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, το έργο του πρωταθλητή Ελλάδος είναι το δυσκολότερο που θα μπορούσε να έχει.
Όμως αν το καλοσκεφτούμε το ίδιο δεν ισχύει και για την Μπάρτσα; Αν ρωτούσε κανείς παράγοντα, παίκτη ή οπαδό της Μπαρτσελόνα πριν την έναρξη της Ευρωλίγκα ή κατά την διάρκεια αυτής, ποια ομάδα θα ήθελε να αποφύγει στο δρόμο προς τo Final 4, τότε αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός!
Οι πράσινοι μπορεί την περυσινή χρονιά να μην είχαν την αναμενόμενη πορεία, αντάξια του ονόματος τους, αλλά δεν παύουν να είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος ευρωπαϊκά την τελευταία δεκαετία, έχοντας τεράστια εμπειρία.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί, τόσο για πετάξει εκτός του τριφύλλι, όσο και για την 2η συνεχόμενη κατάκτηση της κούπας. Παρολαυτά όπως πολύ σωστά δήλωσε ο Διαμαντίδης "Είμαστε ο Παναθηναϊκός!".
Και ο Παναθηναϊκός, παρά την αρνητική παράδοση κόντρα στους μπλαουγκράνα, οφείλει να δείξει τα δόντια του, ώστε να ταξιδέψει, παρέα με τον Ολυμπιακό ξανά στο Παλάου Μπλαουκγράνα.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε περίπτωση που οι ελληνικές ομάδες πάνε Final 4, τότε αναγκαστικά, μία από τις δύο θα εξουδετερώσει την άλλη στο δρόμο προς την κούπα. Όπως και στο Βερολίνο το 2009…
Ας περάσουν και οι δύο και χαλάλι τους…\
www.sport.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=88759#ixzz1FcCCjOED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες