ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/3/11

Καυστική απάντηση Καστανίδη


Με μία φράση από τον Νίκο Καζαντζάκη, άκρως συμβολική κίνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, απάντησε στην ακραία επίθεση που δέχτηκε από το μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ.

"Άγιοι πατέρες της Εκκλησίας ελπίζω να πιστεύετε στο Θεό όπως και εγώ".

Με αυτή την καυστική φράση του μεγάλου λογοτέχνη Νικόλαου Καζαντάκη, ακολουθούμενη από έναν από τους μακαρισμούς του Ιησού Χριστού, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη από το μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Πρόκειται και για συμβολική κίνηση, καθώς ο Καζαντζάκης, είχε δεχθεί τα πυρά της εκκλησίας ενώ λίγο έλειψε να αφορισθεί.
Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης ήρθε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8.
Ο Χάρης Καστανίδης επέλεξε να απαντήσει στον "αφορισμό" του μητροπολίτη Πειραιώς με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη όταν αντιμετώπισε αντίστοιχη πολεμική.
Συνεχίζοντας μάλιστα την απάντησή του, ο Χ. Καστανίδης είπε:
"Ο Χριστός μου, Αυτός που γνωρίζω εγώ, δεν ντρεπόταν να αναπνεύσει τον ίδιο αέρα και να πατάει το ίδιο χώμα με τη Μαγδαληνή".
Λίγη ώρα αργότερα, κατά την παρουσίαση νομοσχεδίου ο υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε στα αρνητικά σχόλια του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ απαντώντας αυτή τη φορά με ένα από τους μακαρισμούς από την επί του όρους ομιλία του Ιησού Χριστού.
"Μακάριοι οι όποιοι με πραότητα φέρονται στους άλλους, γιατί θα κερδίσουν τη γη της επαγγελίας" δήλωσε σκωπτικά.
"Ντρέπομαι ως ορθόδοξος επίσκοπος και ως Έλληνας πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη", είχε πει ο μητροπολίτης Σεραφείμ σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη με αφορμή την ανάρτηση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Αυτό που είχε ενοχλήσει περισσότερο το μητροπολίτη ήταν ότι στο άρθρο 3 επεκτείνεται η προστασία του Νόμου και σε ομάδες η πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή τους, αλλά και το γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες