ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/3/11

Ανένδοτοι οι αντάρτες – Νέοι βομβαρδισμοί στην Μπρέγκα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΡΕΓΚΑ - ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΝΤΑΦΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ, ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ - ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ - Η ΧΑΓΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ανένδοτοι οι αντάρτες – Νέοι βομβαρδισμοί στην Μπρέγκα

Οι τελευταίες εξελίξεις
(08:44) Υπέρ της εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στη Λιβύη τάσσεται η Τουρκία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγκίς, υπουργού Προεδρίας και αρμοδίου για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να πάρει μαθήματ
α από το ότι συνέβη στο Ιράκ», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαγκίς.
(08:31) Οχυρώνονται οι αντάρτες στην πόλη Ζαουίγια, αναμένοντας νέες επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων - Διαβάστε περισσότερα
(08:00) Οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Μπρέγκα της ανατολικής Λιβύης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.
Βίντεο-ντοκουμέντο από τις μάχες στην ανατολική Λιβύη
Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα από τις προετοιμασίες των αντικαθεστωτικών ανταρτών στην πόλη Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των εμφύλιων συμπλοκών με τις δυνάμεις του Καντάφι, αφού αποτελεί σημαντικό πετρελαιαγωγό κόμβο της Λιβύης. Μερικά από τα πλάνα μαγνητοσκόπησαν οι ίδιοι οι αντάρτες. Τα υπόλοιπα είναι μέρος του ρεπορτάζ του βρετανικού Sky News:

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του LSE λόγω… Καντάφι
Ο διευθυντής του London School of Economics (LSE) ανακοίνωσε χθες το βράδυ την παραίτησή του εξαιτίας των σχέσεων του Πανεπιστημίου με τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και με την οικογένειά του.
Ο Χάουαρντ Ντέιβις επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι η φήμη του Πανεπιστημίου επλήγη και ότι οφείλει να εγκαταλείψει τη θέση του. Παραδέχθηκε ότι η απόφασή του να αποδεχθεί το ποσόν των 300.000 λιρών (350.000 ευρώ) ως δωρεά ενός από τους γιους του Καντάφι, του Σάιφ αλ-Ισλάμ, ήταν εσφαλμένη και ότι η αποστολή του στη Λιβύη για να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των χρηματοπιστωτικών θεσμών του καθεστώτος ήταν μη συνετή.
Το London School of Economics αποφάσισε χθες να διαθέσει το χρηματικό ποσόν που έλαβε από την οικογένεια Καντάφι στη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές από τη βόρεια Αφρική. Το συμβούλιο του Πανεπιστημίου ξεκίνησε επίσης ανεξάρτητη έρευνα για τις σχέσεις του LSE με το λιβυκό καθεστώς.
WikiLeaks… πάει με όλα
Πολλά στοιχεία για τον Μουαμάρ Καντάφι και τους γιους του, που ασκούν εξουσία στην Λιβύη, υπάρχουν μεταξύ των απόρρητων τηλεγραφημάτων Αμερικανών διπλωματών, τα οποία πριν από μερικούς μήνες διέρρευσαν μέσω του ιστότοπου WikiLeaks.
Σε ένα από αυτά, σύμφωνα με τους New York Times, η εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου της Coca Cola στη Λιβύη το 2005 προκάλεσε έντονη διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του Μουάμαρ Καντάφι. Η διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στους δύο γιους του Καντάφι, Μουτασίμ και Μοχάμεντ, για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του εργοστασίου εμφιαλώσεων, στην Τρίπολη.
Δυο εβδομάδες μετά την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου ομάδα ενόπλων υπό τις διαταγές του Μουτασίμ πραγματοποίησε επίθεση στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παραγωγή, σύμφωνα με το τηλεγράφημα που δημοσιεύει η εφημερίδα. Αμέσως μετά, άντρες πιστοί στον Μουτασίμ απήγαγαν έναν από τους ξαδέλφους του Μοχάμεντ. Η διαμάχη έληξε όταν επενέβη η κόρη του Καντάφι, η Αϊσά, η οποία διευθέτησε το θέμα.
Πάνω από 2.000 Ταϊλανδέζοι έφυγαν με πλοία
Πλοίο που μεταφέρει 2.017 Ταϊλανδέζους έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Τύνιδα και θα επιστρέψει στην Τρίπολη, για να παραλάβει άλλους τόσους, διευκρίνισε ο Σουτάμ Νατεθόνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας της Ταϊλάνδης το οποίο συντονίζει, σε συνεργασία με εταιρίες ευρέσεως εργασίας, το σχέδιο ασφαλούς μεταφοράς των εργατών.
Ο ίδιος είπε ότι το λιμάνι Ζαρζίς της Τυνησίας έχει κλείσει εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ξένων εργατών που έφτασαν εκεί από την Λιβύη, με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα τροφίμων της πόλης. Για το λόγο αυτό οι υπόλοιποι εργάτες θα μεταφερθούν στην Τύνιδα.
Συνολικά 8.386 Ταϊλάνδέζοι έχουν απομακρυνθεί από την Λιβύη.
Υψώνουν ανάστημα οι αντάρτες
Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες στην ανατολική Λιβύη είπαν ότι δεν προτίθενται να ξεκινήσουν οποιονδήποτε διάλογο με τις κυβερνητικές δυνάμεις προς την εκτόνωση της κρίσης στη χώρα, αν δεν αποχωρήσει πρώτα ο δικτάτορας Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία και φύγει εξόριστος από τη Λιβύη.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε χθες ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον συνταγματάρχη Καντάφι και τους γιους του, προκειμένου να προσδιορίσει αν έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθωπότητας.
Χθες επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε με δηλώσεις τον Καντάφι να αποχωρήσει εδώ και τώρα από την εξουσία της Λιβύης, αφού έχει χάσει πλέον ξεκάθαρα το δικαίωμα να την ασκεί.
/www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες