ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/3/11

Ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ σημαίνει μαζικό ξεκλήρισμα


Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος
Στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου.

Η Δ. Μανωλάκου, αναπτύσσοντας την Ερώτηση, επισήμανε πως «με αυτόν τον προσανατολισμό της ΑΤΕ θα ξεκληριστούν η φτωχή και η μεσαία αγροτιά, γιατί το 60% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και οι συνεταιριστικές οργανώσεις στην πλειοψηφία τους είναι υποθηκευμένες και θα ακολουθήσουν μαζικές χρεοκοπίες». Επίσης έκανε λόγο για τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους της ΑΤΕ.
«Η ΑΤΕ θα πρέπει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή της» υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης γιατί «έχει πάρει μια ενίσχυση από την πλευρά του κράτους που υπερβαίνει το 2% του σταθμισμένου ενεργητικού και σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού θα πρέπει να προχωρήσει σε κατάθεση σχεδίου αναδιάρθρωσης και να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της». Πρόσθεσε πως για «την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετέχει». Επίσης ανέφερε ότι «σε ό,τι αφορά τη σχέση που έχει η ΑΤΕ με άλλες θυγατρικές, οι οποίες δεν έχουν σχέση με χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, θα κοιτάξει να απεμπλακεί γιατί δεν έχει καμία αρμοδιότητα». Τέλος, για τους εργαζόμενους είπε πως όσοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό προσλήψεων και είχαν επιτύχει, «θα απορροφηθούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
«Επιβεβαιώνετε ότι θα συνεχίσετε την επίθεση η οποία θα είναι άγρια», τόνισε αναφερόμενη στις δηλώσεις του υφυπουργού η Δ. Μανωλάκου. Οπως είπε, «η αναδιάρθρωση και η νέα στρατηγική για την ΑΤΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των συνολικών σχεδιασμών που προωθούν οι τραπεζίτες, που χάριν της υψηλής κερδοφορίας τους, χτυπάτε κατευθείαν δικαιώματα σε εργαζόμενους και βέβαια με βαριές επιπτώσεις στην αγροτιά. Γι' αυτό γίνονται και οι εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους της ΑΤΕ». Σχολιάζοντας τα περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Διαμάντω Μανωλάκου σημείωσε ότι είναι αόριστο ως προς την κρατική συμμετοχή ζητώντας απάντηση στο αν θα γίνουν ή όχι απολύσεις και αν θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί. Επισήμανε προς τον υπουργό ότι «είστε πολύ καθαρός για τις κρατικοσυνεταιριστικές οργανώσεις, δηλαδή χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά».
Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «εμείς καλούμε τους εργαζόμενους και στην ΑΤΕ και στις κρατικοσυνεταιριστικές μονάδες και τους αγρότες σε κοινό αγώνα, να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης, γιατί δεν τα δημιούργησαν αυτοί, αλλά να παλέψουν για άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό». Τέλος, σχολίασε τη φράση του υπουργού για τους 700 εργαζόμενους, λέγοντας πως «οι άνθρωποι αυτοί είχαν παραιτηθεί από τη δουλειά που είχαν και τους κρατούσατε κρεμάμενους και τώρα μας λέτε ότι τους κάνατε χαριστική ρύθμιση;».
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6134537&publDate=4/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες