ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/3/11

Μεταγραφές και τεχνικός διευθυντής


Μεταγραφές και τεχνικός διευθυντής 
Όσο πιο γρήγορα επικυρώσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει ο Ολυμπιακός για να σχεδιάσει το μεταγραφικό του πρόγραμμα ενόψει καλοκαιριού. Προέχει να καλυφθεί η θέση του τεχνικού διευθυντή, με την απόκτηση τερματοφύλακα να ακολουθεί. Το ταχύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία τους κυνηγούν οι «ερυθρόλευκοι».

Η διοίκηση του Ολυμπιακού μπορεί να επιμένει ότι είναι πολύ νωρίς για μεταγραφές, ωστόσο η συμμετοχή στο Champions League δεν αφήνει περιθώρια για λάθη. Για τον λόγο αυτόν, από τη στιγμή που θα σφραγιστεί ο τίτλος του πρωταθλητή θα αρχίσουν άμεσα οι κινήσεις για τη νέα χρονιά. Πριν από την οποιαδήποτε απόκτηση παίκτη, προέχει να αποφασιστεί αν τελικά θα προσληφθεί τεχνικός διευθυντής στην ομάδα ή θα προχωρήσει με το φετινό μοντέλο και του χρόνου. Η τελική απόφαση θα παρθεί στη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία δεν πρόκειται να γίνει πριν κατακτηθεί και τυπικά το πρωτάθλημα. Στο συγκεκριμένο ραντεβού θα συζητηθούν και οι περιπτώσεις των δανεικών, τα συμβόλαιο που λήγουν το καλοκαίρι, αλλά και οι μεταγραφές.

Πρώτα ο Πάρντο, σε αναμονή ο Οτσόα

Η αγορά των δικαιωμάτων του Ούρκο Πάρντο από την Ραπίντ Βουκουρεστίου είναι η μοναδική κίνηση που θα γίνει στον Ολυμπιακό πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη, αφού ο Βέλγος τερματοφύλακας έχει πείσει για τις ικανότητές του και θα αποτελέσει τη βασική δυάδα πορτιέρο των Πειραιωτών μαζί με όποιον άλλον αποκτηθεί στη συγκεκριμένη θέση. Πρώτος στη λίστα για παρτενέρ του Πάρντο είναι ο Γκιγιέρμο Οτσόα, η περίπτωση του οποίου έχει μπει στον «πάγο», όπως και τα υπόλοιπα μεταγραφικά. Τα μεξικανικά δημοσιεύματα θεωρούν τελειωμένη τη μεταγραφή του στου Ρέντη, αλλά από την πλευρά των Πειραιωτών δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για τη θέση του τερματοφύλακα, με τους Ματίας Ντεγκρά του Αστέρα Τρίπολης και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας να είναι οι επιλογές από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ρεκόρ ταχύτητας

Το πιο γρήγορο, χρονικά, πρωτάθλημα στην ιστορία του επιδιώκει να κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Την ερχόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με νίκη εξασφαλίζουν τον τίτλο από τις 12 Μαρτίου, με το πιο γρήγορο πρωτάθλημα να έχει κατακτηθεί και μαθηματικά στις 22 Μαρτίου, από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και πάλι το 2009. Ακόμα κι αν δεν νικήσουν οι Πειραιώτες, θα περιμένουν ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ηρακλή ή έστω το ίδιο αποτέλεσμα για να πάρουν το πρωτάθλημα στις 13 Μαρτίου.

Η 26η αγωνιστική είναι επίσης είναι ισοφάριση του ρεκόρ κατάκτησης σε ταχύτητα, αφού το είχε ξανακάνει ο Ολυμπιακός, την περίοδο 2000-2001 με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του.

Εκτός από το ρεκόρ χρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν άλλα έξι, των περισσότερων νικών (είναι 25 και πάει για 26), του απόλυτου στα εντός έδρας ματς, της καλύτερης άμυνας όλων των εποχών (το ρεκόρ είναι 14 γκολ), της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο (το απόλυτο ρεκόρ είναι το +16 ), του Νικοπολίδη, (θα γίνει ο πρώτος 40χρονος Έλληνας που έχει αγωνιστεί σε πρωτάθλημα Α' Εθνικής, αν χρησιμοποιηθεί από τον Βαλβέρδε και της ανέπαφης εστίας (το ρεκόρ είναι 19 και ο Ολυμπιακός έχει 16).
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες