ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/3/11

Η "Οδύσσεια" της επιστροφής


Ακινητοποιημένα για περισσότερο από έξι ώρες παρέμειναν χιλιάδες αυτοκίνητα στη Μαλακάσα, με τους οδηγούς να βιώνουν μία απίστευτη ταλαιπωρία στην Εθνική Οδό καθώς οι υπεύθυνοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι, ενώ γνώριζαν τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Η zougla.gr και το zougla radio επικοινώνησαν με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Σγουρό ο οποίος μας ενημέρωσε ότι από την αρχή της εκδήλωσης των φαινομένων έσπευσε σε διάφορες περιοχές για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τυχόν προβλήματα. Όπως ανέφερε, δεν παρατηρήθηκε κάτι ανησυχητικό στο Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας, είπε ότι παρόλο που δεν ήταν υποχρέωσή τους, αλλά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συνέδραμαν ουσιαστικά, με τον εφοδιασμό αλατιού τους δήμους του Λεκανοπεδίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε επιφυλακή.

O δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Σγουρού, προσθέτοντας ότι ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας παραχώρησης «Νέα Οδός», Φανή Λάμπρου, που μίλησε στο zougla radio, επεσήμανε ότι οι καθυστερήσεις σημειώθηκαν λόγω των τροχαίων ατυχημάτων (ντεραπάρισμα νταλικών και άλλες μικροσυγκρούσεις οχημάτων), ενώ την ίδια ώρα επέρριψε ευθύνες και στην Τροχαία, σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Λόκρων, Νίκο Λιόλιο, μας ανέφερε ότι η εταιρεία φέρει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου, αφήνοντας αιχμές για τον υπαίτιο της τραγελαφικής κατάστασης που βίωσαν χιλιάδες εκδρομείς στη Μαλακάσα.

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας

Λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Κ. Δευτέρας δόθηκαν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, η οποία είχε κλείσει από τις 20:00 εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τα μεσάνυχτα άνοιξε και η τρίτη λωρίδα,  ύστερα από την επιχείρηση απομάκρυνσης των ντεραπαρισμένων νταλικών από το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Πτώση μεταλλικής στέγης στον Ασπρόπυργο


Λίγα λεπτά μετά της 02:00 τα ξημερώματα, αποκολλήθηκαν τμήματα από μεταλλική στέγη, παρακείμενης κατοικίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που βρίσκεται επί της Λ. ΝΑΤΟ, στο ύψος της Θρασυβούλου, στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και της Τροχαίας προκειμένου να απομακρύνουν τις μεταλλικές ράβδους απο το σημείο.

Η κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ της συμβολής οδών Θρασυβούλου και Φυλής από τις 03:25 τα ξημερώματα, διεξάγεται κανονικά.

Το χρονικό της ταλαιπωρίας


Κατά μήκος του νομού της Φθιώτιδας εγκλωβίστηκαν το απόγευμα αρκετά οχήματα σε διάφορα σημεία, ενώ στα υπόλοιπα, οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται δεν ξεπερνούσαν τα 15 και 20 χιλιόμετρα. Συγχρόνως, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε ακινητοποιημένα ΙΧ, σε διάφορα σημεία, εκχιονιστικά μηχανήματα, με συνέπεια να μην μπορούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια.

Λίγα λεπτά πριν από τις 22:00 άνοιξε τελικά μια λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών από την Τραγάνα μέχρι το Μαρτίνο.
/www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες