ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/3/11

Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα “ασιατική εκστρατεία” προς άγρα επενδύσεων



Ένα μεγάλο road show στις ανεπτυγμένες αγορές της Ασίας προετοιμάζει με πολύ προσεκτικά βήματα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αυτό το διάστημα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι για τον σκοπό αυτό έχει προσληφθεί και ξένος σύμβουλος, ο οποίος έχει αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος, υπό την έννοια ότι θα διερευνήσει το πιθανό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα κι εφόσον το εντοπίσει να κανονίσει τις συναντήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αλλά και τους σταθμούς της στις διάφορες χώρες της περιοχής.


Παράλληλα με τις προετοιμασίες του οικονομικού επιτελείου, όμως, προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και κάποιες κρίσιμες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ή για την ακρίβεια ετοιμάζεται να αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, κ.Χάρης Παμπούκης.
Ο εν λόγω, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εστιάζει το ενδιαφέρον του περισσότερο στην αγορά της Κίνας, η οποία δείχνει ούτως ή άλλως ένα ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Άλλωστε, το γεγονός ότι η κινεζική Cosco έχει έλθει κι έχει επενδύσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΟΛΠ και επιμένει σε αυτή της την κίνηση παρά τις αντιξοότητες που έχει συναντήσει, μαρτυρά το έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για την περιοχή και τη χώρα. Ο κ. Παμπούκης, λοιπόν, λέγεται ότι αυτή την φορά έχει "στοχοποιήσει" μια τράπεζα, η οποία θα μπορούσε να έρθει και να επενδύσει στην Ελλάδα.
Ο λόγος αφορά στην China Investment bank, η οποία είναι ένας κολοσσός παγκοσμίως στο κομμάτι του investment banking και η οποία και στο παρελθόν είχε εκφράσει ένα ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην χώρα μας. Αυτό το ενδιαφέρον θα επιχειρήσει η ελληνική πλευρά να κεντρίσει στο άμεσο μέλλον και παράλληλα όποιο άλλο ενδιαφέρον υπάρξει από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ασίας, αυτή τη στιγμή. Εννοείται, πλην Ιαπωνίας, η οποία, αυτό τον καιρό, ζει το δικό της δράμα.
/www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες