ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/3/11

Χτύπησαν τη γενέτειρα του Καντάφι - Φήμες ότι την κατέλαβαν οι αντάρτες



Εκπρόσωπος των ανταρτών είπε ότι ελέγχουν πλέον και την Σίρτη - Τουλάλχιστον τέσσερις εκρήξεις από αεροπορικές επιδρομές ακούστηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας
Χτύπησαν τη γενέτειρα του Καντάφι - Φήμες ότι την κατέλαβαν οι αντάρτες
Τελευταίες εξελίξεις
(09:00) Σύμφωνα τα διεθνή ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις εκπροσώπου των αντικαθεστωτικών, η Σίρτη έγινε σήμερα η τελευταία πόλη που πέρασε στον έλεγχό τους. Η Σίρτη είναι γενέτειρα του συνταγματάρχη Καντάφι.

Προελαύνουν προς τα δυτικά οι αντάρτες
Νέες αεροπορικές επιδρομές των Συμμάχων στη Λιβύη έπληξαν την γενέτειρα πόλη του συνταγματάρχη Καντάφι, Σίρτη, ενώ οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών συνεχίζουν την προέλασή τους προς τα δυτικά και μετά την κατάληψη πόλεων-κλειδιά για τον έλεγχο του πετρελαίου, όπως η Αζνταμπίγια, η Ρας Λανούφ, η Μπιν Ζαουάντ και η Μπρέγκα, βάζουν στόχο πλέον την κατάληψη και της Σίρτης. Δημοσιογράφος του Reuters στη Σίρτη είπε ότι άκουσε τέσσερις μεγάλες εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύκτας και είδε φάλαγγα 20 στρατιωτικών οχημάτων να εγκαταλείπει την πόλη και να κατευθύνεται προς την Τρίπολη, μαζί με δεκάδες φορτωμένα ιδιωτικά αυτοκίνητα, που μετέφεραν προς τα δυτικά οικογένειες κατοίκων της πόλης. Μάλιστα, εκπρόσωπος των ανταρτών είπε ότι η πόλη πέρασε ήδη στον έλεγχό τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από ουδέτερη πηγή.

Από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στην Σίρτη, τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λέει η κυβέρνηση της Λιβύης. Συνολικά, δε, ισχυρίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα από τις αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 πολίτες.
Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν επίσης για ακόμα μια νύχτα και στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη. Οι τελευταίες αποστολές έρχονται την ώρα που το ΝΑΤΟ ανέλαβε τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο της «Αυγής της Οδύσσειας» με απώτερο στόχο, όπως ισχυρίζεται η Δύση, την… προστασία των πολιτών της Λιβύης. Για αυτό άλλωστε διαρρηγνύει τα ιμάτιά τους και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο οποίος τόνισε πως «το ΝΑΤΟ θα εφαρμόσει όλες τις παραμέτρους της απόφασης του ΟΗΕ (σ.σ. εμπάργκο όπλων και επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων), τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».


Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης αυτήν τη στιγμή:

www.newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες