ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/3/11

Νέα παρέμβαση της ΕΚΤ για τις προβληματικές τράπεζες



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης ενός νέου προγράμματος για την μακροπρόθεσμη παροχή ρευστότητας σε προβληματικές τράπεζες.

Η κίνηση αυτή γίνεται κυρίως για την ενίσχυση των τραπεζών της Ιρλανδίας αλλά και άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων της ευρωζώνης εν όψει και των επικείμενων stress tests και αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα. To πρόγραμμα Θα τεθεί υπό τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο και θα καθορίσει τους όρους των δανείων κατά περίπτωση.
"Θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα έκτακτης παροχής ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance) που εφαρμόζει αυτήν τη στιγμή η ιρλανδική κεντρική τράπεζα ", είπε ο αξιωματούχος στο Reuters που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
"Πιθανόν θα είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ESP) της ΕΚΤ, με την έννοια ότι δεν θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης".
Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα ενώ αρχικά θα είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των ιρλανδικών τραπεζών θα είναι επίσης διαθέσιμο και για άλλες τράπεζες της ευρωζώνης.
/www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες