ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/3/11

Χορτοφαγία




ImageΧορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, πουλερικών, ψαριού και των υποπροϊόντων τους , συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που προέρχονται από ζώα, όπως λαρδί, ζωικό λίπος, ζελατίνη και κωχενίλλη.
Οι χορτοφάγοι ζουν με μια διατροφή δημητριακών, όσπριων, κελυφωτών (ξηρών)καρπών, σπόρων, λαχανικών και φρ
ούτων, με ή χωρίς αυγά ελευθέρας-βοσκής, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ενώ οι περισσότεροι χορτοφάγοι καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, η Αυστηρή χορτοφαγία ή ολική χορτοφαγία (veganism) είναι μια ιδιαίτερη μορφή χορτοφαγίας που αποκλείει τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι, και οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα που περιέχουν αυτά ή άλλα ζωικά προϊόντα. Η αυστηρή χορτοφαγία -γνωστή και ως 'καθαρή' χορτοφαγία- είναι μία φιλοσοφία ή/και ένας τρόπος ζωής που αποφεύγει τη χρήση ζώων ή ζωϊκών προϊόντων για τροφή, ένδυση ή άλλους σκοπούς. Πρακτικά, ένας αυστηρά χορτοφάγος δεσμεύεται στην αποφυγή κατανάλωσης όλων των ζωϊκών προϊόντων (κρέας,ψάρι,κοτόπουλο,μέλι,αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα) όπως και προϊόντα απο γούνα, μαλλί, κόκκαλα, δέρμα, φτερά, μαργαριτάρια, κοράλια και άλλες ζωϊκές πηγές.
Είναι πολλοί οι λόγοι που ωθούν τον κόσμο να γίνει χορτοφάγος.
Μπορεί να συντρέξουν λόγοι υγείας.
Πολλοί χορτοφάγοι θεωρούν την εκμετάλλευση των ζώων, τη θανάτωσή τους και την κατανάλωση κρέατος ή ζωικών προϊόντων ως ανήθικη διαδικασία.
Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι η παραγωγή του κρέατος και των ζωικών προϊόντων σε τρέχον και πιθανό μελλοντικό επίπεδο είναι περιβαλλοντικά απαράδεκτη. Η κύρια διαμαρτυρία είναι πρώτιστα λόγω της εντατικής καλλιέργειας στα αναπτυγμένα έθνη.
Πολλοί χορτοφάγοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής εν μέρει επειδή βρίσκουν το κρέας και τα προϊόντα κρέατος αισθητικά απεχθή.
Όποιος και αν είναι ο λόγος που κάποιος σκέφτεται ή αποφασίζει να γίνει χορτοφάγος, αυτό που σίγουρα πρέπει να ξέρουμε είναι ότι η χορτοφάγος διατροφή, εάν είναι ισορροπημένη, είναι εξαιρετικά υγιεινή γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι πλούσια σε ίνες. Γι’αυτό και οι ιατρικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι χορτοφάγοι είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διατροφικά σχετιζόμενος διαβήτης, η παχυσαρκία και η υψηλή πίεση αίματος.

Χορτοφαγικές συνταγές υπάρχουν πάρα πολλές και έτσι ένας χορτοφάγος έχει μεγάλη ποικιλία. Μερικές χορτοφαγικές συνταγές μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία “χορτοφαγική διατροφή ” ή ακόμα αν είστε ολικοί χορτοφάγοι στην κατηγορία “vegan” .


1 σχόλιο:

herbalife products είπε...

η υγιεινη διατροφη και η καταναλωση φυτικων ινων και γενικα η χορτοφαγια αποδικνυεται ευεργετικη για πολλα θεματα υγειαs και ελεγχου βαρουs .προσεγμενη διατροφη και αθληση .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες