ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/3/11

Τέλος ο σταθμός της Φουκουσίμα - Ραδιενέργεια και σε τρόφιμα εκτός Ιαπωνίας



Δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα - Διατροφικός εφιάλτης από το ραδιενεργό ιώδιο - Μολυσμένα τρόφιμα και στην Ταϊβάν - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα Νο.2
Τέλος ο σταθμός της Φουκουσίμα - Ραδιενέργεια και σε τρόφιμα εκτός Ιαπωνίας
LIVE από το CNN μέσω του ιαπωνικού δικτύου ΝΗΚ

Τελευταίες εξελίξεις
(11:40) Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα Νο.2
(11:38) Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα δεν θα επαναλειτουργήσει, δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιούκιο Εντάνο.
(11:15) Ραδιενέργεια ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά σήμερα στην Ταϊβάν, σε κουκιά που εισήχθησαν από την Ιαπωνία, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών στην Ταϊπέι. Η ραδιενέργεια ανιχνεύτηκε σε 14 κιλά κουκιά από την Καγκοσίμα στη νότια Ιαπωνία. Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται μόλυνση τροφίμου εκτός της Ιαπωνίας.
(11:11) Η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα Νο.3 φαίνεται πως ανεβαίνει και πάλι. Εντείνονται οι προσπάθειες της ψύξης του με ρίψεις νερού.
(11:08) Η αστυνομία λέει ότι μόνο στην επαρχία Μιγιάγκι οι νεκροί ίσως να ξεπερνούν τους 15.000. Νωρίτερα σήμερα ο επίσημος απολογισμός για τα συνολικά θύματα από τον σεισμό και κυρίως το τσουνάμι ήταν 8.133 νεκροί και 12.272 αγνοούμενοι.

(10:24) Μια 80χρονη και ένας 16χρονος βρέθηκαν ζωντανοί σήμερα κάτω από ερείπια στην πόλη Ισιμάκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, εννέα ημέρες μετά την ερήμωση της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
(10:10) Σύμφωνα με πληροφορίες έξι μέλη των συνεργείων αποκατάστασης του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων παρουσίασαν ποσοστά ραδιενέργειας άνω του επιτρεπτού, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco. Το αρχικό όριο ήταν 100 millisieverts, αλλά στη συνέχεια ανέβηκε στα 250 millisieverts.
(10:04) Ως αύριο θα έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εάν θα παγώσει οριστικά την κατανάλωση τροφίμων από την περιοχή κοντά στον σταθμό της Φουκουσίμα, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιούκιο Εντάνο, μετά την ανίχνευση αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας σε γάλα και σπανάκι της περιοχής αυτής
(09:37) Οι Αρχές λένε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί η σύνδεση του αντιδραστήρα Νο.2 στο ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι το τέλος της ημέρας.
(08:48) Ο νεότερος επίσημος απολογισμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία ανήλθε στους 8.133, ενώ 12.272 είναι οι αγνοούμενοι, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την αστυνομία.

Μάχη με το χρόνο – Διατροφικός συναγερμός
Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία που βρίσκονται επί τόπου στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις και ειδικά στις γεννήτριες που δίνουν πνοή στις αντλίες νερού των αντιδραστήρων με απώτερο στόχο να κερδηθεί η μάχη για την ψύξη τους.
Χθες έγινε γνωστό ότι ορισμένα προϊόντα από περιοχές που έχουν πληγεί έστω και επιδερμικά από τη διαρροή ραδιενέργειας, όπως η Φουκουσίμα και το Ιμπαράκι, εμφάνισαν αυξημένα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου που εν δυνάμει είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Επρόκειτο για παρτίδες γάλακτος και σπανακιού. Οι Αρχές διαβεβαίωσαν ότι παγώνει κάθε εξαγωγή τροφίμων από αυτές τις περιοχές και τόνισαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι πολύ χαμηλά. Ωστόσο μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυξημένα έστω και λίγο επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου εντοπίστηκαν και σε εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο.
www.newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες