ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

20/3/11

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους!

Το θέμα αποκαλύπτει το σημερινό ΒΗΜΑ και μάλιστα με την υπογραφή του Σταύρου Ψυχάρη:
«Αυτό μας έλειπε- ένα οικονομικό σκάνδαλο εν μέσω κρίσης!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», ένα σκάνδαλο… αντάξιο εκείνων που οδήγησαν σε απορρύθμιση την προηγούμενη κυβέρνηση σκιάζει τη χώρα.
Η προσπάθεια της Εθνικής Τραπέζης (θεμιτή και δικαιολογημένη κατά τη γνώμη πολλών) να απορροφήσει την Αlpha Βank φαίνεται να έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους ξένους «σαράφηδες» να επιχειρήσουν μιαν αρπαγή κερδών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Συγκεκριμένως διατυπώνεται η κατηγορία ότι διεθνής τραπεζικός οίκος που είχε προσληφθεί από την Εθνική Τράπεζα ως Σύμβουλος για τη συνένωση, αγόραζε, ο ξένος οίκος, μετοχές της Αlpha Βank κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Η ιστορία έγινε γνωστή από ανακοίνωση της Αlpha Βank, η οποία όπως υποχρεούται από τους νόμους γνωστοποίησε προ ημερών ότι ο ξένος οίκος έχει ήδη αγοράσει άνω του 5% των μετοχών της.
Εφόσον όλα αυτά αποδειχθούν ακριβή πρόκειται για εσωτερική πληροφόρηση αυταπόδεικτη που συνιστά οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.
«Το Βήμα» αρκείται σήμερα στην επισήμανση του προβλήματος, με τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αρχές, με την αυτονόητη συνδρομή της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, θα αντιδράσουν αμέσως.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής Οικονομίας, έχει μετόχους όλους σχεδόν τους έλληνες μικροεπενδυτές, είναι κατά παράδοση η πυξίδα του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, και διοικείται από πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης της εκάστοτε κυβερνήσεως.»
Για να υπογράφει ένα τέτοιο θέμα ο κ. Ψυχάρης, πάει να πεί ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.
Από εδώ και  πέρα, τα  ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν από τους αρμοδίους, άμεσα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες