3/3/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Γίγαντες σκορδάτοι


Υλικά (για 4 μερίδες):

½ κιλό γίγαντες
3 ξερά κρεμμύδια σε κομμένα σε χοντρές ροδέλες
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 καυτερές πιπεριές ή μπούκοβο
2 ποτήρια λευκό κρασί
2 ποτήρια του κρασιού ζωμό από τους γίγαντες
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι


Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζουμε, τους ξαφρίζουμε και τους ξαναβράζουμε σε καθαρό νερό με την ρίγανη για 40 περίπου λεπτά. Όταν βράσουν κρατάμε δύο ποτήρια από το ζωμό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τους γίγαντες, τις καυτερές πιπεριές ή το μπούκοβο, το αλάτι, το σκόρδο και το μισό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο.
Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε το κρασί και τα δυο ποτήρια ζωμού που κρατήσαμε και τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180°C .

Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες