ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/3/11

Στο έλεος του καιρού


Καρφώνει η ΕΛ.ΑΣ. το υπουργείο Οικονομικών για την ελλιπή χρηματοδότηση στην ενίσχυση του εξοπλισμού του νεοσύστατου σώματος ΔΙ.ΑΣ. Περίπου 352 μοτοσυκλέτες σε αχρηστία, λόγω της έντονης διαμάχης υπουργείου με προμηθευτές. Ελλείψεις ακόμα και σε αδιάβροχα γιλέκα, ζευγαριών μποτών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Το μεσημέρι της Πέμπτης οι κηδείες των 2 άτυχων αστυνομικών σε Τρίκαλα, Περιστέρι

Σε πλήρη αχρηστία κινδυνεύει να υποπέσει το σώμα της ελληνικής αστυνομίας, καθώς ο άτυχος θάνατος των δύο αστυνομικών το βράδυ της Τρίτης φαίνεται ότι ξεσκέπασε μία σωρεία προβλημάτων και ελλείψεων στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον εξοπλισμό των ίδιων των υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να απαντήσει στις καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., στην ουσία όμως αναγνωρίζει το πρόβλημα, καρφώνοντας εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών για την ελλιπή παροχή κονδυλίων για αγορά εξοπλισμού.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι 352 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι εκτός λειτουργίας, επειδή δεν έχει εγκριθεί το κονδύλι για την επισκευή τους, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. 
Επίσης μπότες και αδιάβροχα για τους μοτοσυκλετιστές δεν έχουν ακόμη δοθεί, λόγω προβλήματος με τους προμηθευτές και έντονων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει ακόμα τα εξής:
«Στους 3.640 αστυνομικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., που δραστηριοποιούνται σε πανελλαδικό επίπεδο έχει χορηγηθεί για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους, αλλά και για τη διασφάλιση τόσο της ζωής όσο και της σωματικής ακεραιότητάς τους, σύγχρονος ατομικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε ό,τι αφορά:
*Αλεξίσφαιρα γιλέκα
*Πιστόλια USP, τελευταίας τεχνολογίας
*Φορητούς πομποδέκτες
*Στολές ειδικής προστασίας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας αναβατών δικύκλων
*Κράνη μοτοσικλετιστών, τύπου full face
*Ειδικές μπότες μοτοσικλετιστών
*Γάντια μοτοσικλετιστών και
*Αστυνομικές ράβδους
Επιπλέον, σημειώνεται ότι:
*Στο προσωπικό των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα αδιάβροχα, διότι η ποσότητα που παραδόθηκε από τον προμηθευτή απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής, λόγω τεχνικών εκτροπών.
*Επίκειται εντός του τρέχοντος μηνός η παράδοση στολών 500 τεμαχίων, μεγεθών small και medium, καθώς και 701 ζευγαριών μποτών. Τα ζεύγη των μποτών δεν παραδόθηκαν στον προγραμματισμένο χρόνο με υπαιτιότητα της συμβεβλημένης εταιρείας, που κηρύχθηκε έκπτωτη.
*Λόγω των αλλαγών που επήλθαν, από 01-01-2011, στον τρόπο και τις διαδικασίες έγκρισης των δαπανών από το Υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο 1.526 μοτοσικλετών δεν μπορούν να διατεθούν, λόγω βλαβών, 352 μοτοσικλέτες. Για την επισκευή τους απαιτείται έγκριση δαπάνης ύψους 500.000 ευρώ περίπου, από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών.
*Συνολικά έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, περίπου 20.000.000 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τα ατομικά είδη και τα εφόδια του προσωπικού των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης».
Σε κλίμα οργής οι κηδείες
Το μεσημέρι της Πέμπτης τελούνται οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη.
Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στο Αττικό, έχοντας ξεφύγει πλέον τον κίνδυνο.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα θα γίνει στις 12:00 η κηδεία του 22χρονου Γεώργιου Σκυλογιάννη, ενώ στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του 23χρονου Ιωάννη Ευαγγελινέλη στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.
Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μνήμη των δύο νεκρών, μετά από εντολή του αρχηγού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες