ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/3/11

Λιβύη: Ελπίδες εκτόνωσης με το ειρηνευτικό σχέδιο Τσάβες

Με το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, για τον τερματισμό της κρίσης στη Λιβύη, φέρονται να συμφώνησαν ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές, Τρίτη, με τον Καντάφι, ο Τσάβες πρότεινε την εξεύρεση μιας διαγματεύσιμης λύσης στην κρίση, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας, Αντρές Ιζάρα.
Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Βενεζουέλας δήλωσε
ότι δεν γνωρίζει ποια ήταν η αντίδραση του Καντάφι στην πρόταση του Τσάβες να σταλούν στη Λιβύη αντιπρόσωποι από πολλές χώρες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο Καντάφι συμφώνησε με το σχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει την αποστολή στη Λιβύη επιτροπής από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή προκειμένου να βρεθεί μια διαπραγματεύσιμη λύση στην κρίση.
Επικαλούμενη ανώτερες κυβερνητικές πηγές, η ανταποκρίτρια του Αλ Τζαζίρα στο Καράκας, Ντίμα Χατίμπ, ανέφερε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είχε επικοινωνία με τον Αμρ Μούσα, ο οποίος επίσης συμφώνησε με το σχέδιο αυτό.
Πάντως, σε σημερινές του δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters, o γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου τόνισε πως το σχέδιο Τσάβες είναι υπό εξέταση, ενώ ερωτηθείς αν έχει συμφωνήσει, απάντησε αρνητικά.
«Ενημερωθήκαμε για το σχέδιο του Τσάβες, αλλά αυτό είναι ακόμα υπό εξέταση. Είχαμε διαβουλεύσεις με πολλούς ηγέτες χθες», δήλωσε ο Αμρ Μούσα χωρίς να διευκρινίσει πότε θα ληφθεί απόφαση για το σχέδιο αυτό.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες