ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/3/11

Το iPad2 είναι εδώ! Ο πόλεμος των tablets αρχίζει τώρα!

Η αυλαία άνοιξε χθες το βράδυ και το iPad2 παρουσιάστηκε από τον Steve Jobs και την ομάδα του σε μία τελετή όπου οι ακροατές περίμεναν με κομμένη την ανάσα. Για πολλούς, όπως γράφτηκε στον διεθνή τύπο, η έκπληξη της παρουσίας του ασθενούς Steve Jobs ήταν μεγαλύτερη από την παρουσίαση του ίδιου του προϊόντος αλλά ο ισχυρός άνδρας της Apple δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να χάσει το event.

Η νέα ταμπλέτα από την εταιρεία που δημιούργησε την ίδια την κατηγορία, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο αφού περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα ζήτησαν οι πελάτες και μερικά ακόμα.

Το iPad2 είναι εντυπωσιακά λεπτότερο -30%- από τον προκάτοχο και σημαντικά ελαφρύτερο ενώ για όσους έχουν σημείο αναφοράς το iPhone4, αρκεί να πούμε ότι είναι λεπτότερο ακόμα και από αυτή τη συσκευή!. Η καμπούρα στην πλάτη χάθηκε και πλέον η ταμπλέτα είναι ομοιόμορφη για να ακουμπά σε επίπεδη επιφάνεια χωρίς να κάνει …τραμπάλα.

Συνεχίζοντας την περιήγηση του εξωτερικού, ανακαλύπτουμε
δύο κάμερες, μία εμπρός και μία πίσω, με την οπίσθια να γράφει βίντεο High definition με 30 frames per second και την εμπρόσθια να φτάνει και να περισσεύει για την λειτουργία βιντεο κλήσης της Apple, facetime.
Η Apple δεν ενημερώνει για την ανάλυση της πίσω κάμερας σε megapixel αναφορικά με τις φωτογραφικές της ικανότητες αλλά η μικροσκοπική τρύπα για τον φακό μάλλον δεν είναι πολλά υποσχόμενη…

Η ανάλυση της οθόνη έχει μείνει η ίδια, αλλά ακριβώς από πίσω της, μέσα στο αλουμινένιο σασί του iPad2 όλα έχουν αλλάξει! Ο νέος διπύρηνος επεξεργαστής Α5 εγγυάται πολλαπλάσιες ταχύτητες στο ίντερνετ και εκτόξευση των επιδόσεων στη διαχείριση γραφικών. Η μπαταρία έχει βελτιωθεί για να διατηρήσει το ipad την 10ωρη λειτουργία του ή την αναμονή 30 ημερών, ενώ πλέον το iPad θα φορτίζεται κανονικά και από απλή θύρα USB σε αντίθεση με τον πρόγονό του που απαιτούσε επιτακτικά μία …πρίζα.
Βελτιωμένο είναι και το ηχείο της ταμπλέτας για πιο άνετη …ακουστική παρακολούθηση ταινιών  και μουσικής

Για τους κατόχους του πρώτου iPad υπάρχουν αρκετά δωράκια όπως η διπλή λειτουργία του μικρού διακόπτη στο πλάι. Κατά τη γέννηση του πρώτου iPad αυτός ο διακόπτης αφορούσε το κλείδωμα της περιστροφής της οθόνης ενώ στη συνέχεια με την αναβάθμιση του λογισμικού του ανατέθηκε η λειτουργία της ρύθμισης του ήχου. Στο νέο μοντέλο, ο χρήστης είναι αυτός που θα επιλέγει ποια από τις δύο λειτουργίες επιθυμεί να επιτελεί ο συγκεκριμένος διακόπτης.

Περισσότερα δώρα για τους κατόχους του iPad2 (και ίσως του ipad1) έρχονται όμως με το νέο λογισμικό ios 4.3 που θα διατεθεί στις 11 Μαρτίου και περιλαμβάνει εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών και βίντεο (με μοντάζ) αλλά και το «μοίρασμα» βίντεο σε high definition!

Εντυπωσιακό είναι το λογισμικό στούντιο που επιτρέπει στον χρήστη με ειδικά αξεσουάρ να δημιουργεί μουσική με ταυτόχρονη καταγραφή μέχρι και 8 οργάνων! Στον τομέα του λογισμικού υπάρχουν και οι νέες λειτουργίες airplay που επιτρέπουν στο ipad να στέλνει ασύρματα μουσική και βίντεο σε τηλεοράσεις και υπολογιστές με τα αντίστοιχα αξεσουάρ φυσικά και ήχο 5.1.

Το ipad2 θα βρεθεί στις αγορές στις 11 Μαρτίου για τις ΗΠΑ και στις 25 Μαρτίου σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και την Ελλάδα (θα υπάρχει και λευκή εκδοχή από την πρώτη ημέρα διάθεσης) ενώ οι τιμές θα μείνουν ακριβώς ίδιες με αυτές του ipad 1!

Από τα «κλου» του ipad2 είναι και η επίσημη θήκη του σε δύο υλικά (δέρμα και πολυμερισμένο) η οποία χρησιμοποιώντας ειδικούς μαγνήτες προσκολλάται αυτόματα στο ipad και αυτορυθμίζεται ώστε να είναι πάντα παράλληλη. Η εσωτερική της επιφάνεια από microfibre καθαρίζει συνεχώς και με ασφάλεια την οθόνη του iPad 2 για να εξαφανίζονται οι δαχτυλιές. Η θήκη παίζει και ρόλο βάσης με δύο κλίσεις για την χρήση του πληκτρολογίου ή την παρακολούθηση ταινίας, ενώ λειτουργεί και σαν το καπάκι ενός laptop αφού όταν ανοίγει, ανάβει αυτόματα η οθόνη και όταν κλείνει η οθόνη πάλι σβήνει αυτόματα!

 Με το iPad 2 να είναι πλέον εδώ, ο πόλεμος των tablets αρχίζει και επίσημα αφού τώρα η Apple έχει να επιδείξει ένα προϊόν που και πάλι έχει τα φόντα να γίνει ο ηγέτης.
Τι δεν έχει; Αρκετά πράγματα που όμως οι χρήστες και οι οπαδοί της Apple μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί! Δεν υπάρχει θύρα USB ή κάρτας SD για την ανταλλαγή δεδομένων (αν και οι γνώστες έχουν βρει λύση…) όπως επίσης δεν υπάρχει  και η δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου flash. Ειδικά για το δεύτερο, με δεδομένη την επιτυχία του iPad που έχει πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 15.000.000 κομμάτια,μ μάλλον οι δημιουργοί internet sites θα πρέπει να βρουν λύση για να καλύψουν τους χρήστες του ipad και όχι ο Steve Jobs.
isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες