26/3/11

Υπουργοί εκτός πραγματικότητας

Δύο συνεντεύξεις που έδωσαν ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Χ. Παμπούκης, είναι ενδεικτικές του πώς σκέφτεται η κυβέρνηση, με πόση αλαζονεία αντιμετωπίσει την σημερινή κατάσταση και πόσο εκτός πραγματικότητας είναι.
Διαβάστε για να καταλάβετε την αμετροέπεια των πολιτικών που μας κυβερνούν και την σταθερή προσήλωσή τους στο στόχο τους, να διαλύσουν τα πάντα.
Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Les Echos λες και χαίρεται για το χάλι που έχει η Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής του απαντά στο ερώτημα για το αν φοβάται την αύξηση της κοινωνικής αστάθειας: “Δεν υπάρχει κοινωνικός πόλεμος, πράγμα που πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν το έχουν καταλάβει ακόμη”. “Οι Έλληνες πέρασαν ένα πολύ δύσκολο 2010. Το 2011 θα είναι το ίδιο δύσκολο. Υπάρχουν απεργίες, διαδηλώσεις. Αυτό όμως που είναι ενδιαφέρον είναι ότι έχουν κατανοήσει την αναγκαιότητα των προσαρμογών που ελήφθησαν” αναφέρει και προσθέτει: “Προκειμένου να μην στραφεί ο λαός εναντίον της κυβέρνησης, πρέπει κατά τη διάρκεια της διαδρομής να έχουμε κάτι θετικό να παρουσιάσουμε, κυρίως στο θέμα της ανάπτυξης. Θετικά σημάδια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Εδώ και τέσσερις μήνες, οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν από 30 έως 40%. Οι δύσκολες επιλογές πρέπει επίσης να λαμβάνονται με ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Ο κόσμος μας το ζητάει αυτό. Δεν φοβάμαι για κοινωνική έκρηξη. Θα υπάρχουν κι άλλες κοινωνικές αντιδράσεις, για παράδειγμα ενέργειες για τη μη πληρωμή των διοδίων ή άλλες. Οι ενέργειες αυτές είναι αδιέξοδες” σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών και καταλήγει: “Οι αντιδράσεις αυτές δεν είναι μαζικές και αντιπροσωπευτικές της άποψης που έχει ο κόσμος. Δεν υπάρχει κοινωνικός πόλεμος στην Ελλάδα. Πολλά ΜΜΕ δεν το έχουν καταλάβει ακόμη».
Κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, είτε ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν τους έχει πάρει με τις πέτρες, είτε βάζει το λαιμό του στο σπαθί και λέει σφάξε με αγά μου να αγιάσω. Έτσι πιστεύει ότι θα περάσει η πολιτική του Μνημονίου; Εσαεί θα έχει ασυλία η κυβέρνηση και ο κόσμος θα κάνει θυσίες; Καιρός γαρ εγγύς για την κοινωνική έκρηξη κι αν περιμένει ο κ. υπουργός να παρουσιάσει κάτι θετικό θα περιμένει πολύ διότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Ο δε υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης, που μέχρι πρότινος δεν τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του λέει σε συνέντευξή του από την Κύπρο. «Ο μηχανισμός στήριξης δεν πρέπει να υπερεκτιμάται. Η Ελλάδα καταβάλλει τη δική της προσπάθεια για την εξυγίανση της οικονομίας της και την επίλυση χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων που την οδήγησαν στην κρίση. Δημιουργείται μία νέα Ελλάδα. Το πότε θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο εξαρτάται από το ρυθμό και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της κυβέρνησης και του λαού. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις προσπάθειες με εντολή του ελληνικού λαού, αλλά σίγουρα η προσπάθεια και η ευθύνη είναι συνολική».
Ουσιαστικά δηλαδή μας αποκαλύπτει το στόχο του. Ήρθε αυτός και οι υπόλοιποι να σώσουν τη χώρα από την καταστροφή και να δημιουργήσουν μια νέα Ελλάδα. Του χαλούσε η παλιά του ΠΑΣΟΚ και είπε να φτιάξει άλλη χώρα. Και να συμφωνήσουμε ότι θέλει αλλαγές η Ελλάδα. Πώς, με Μνημόνια, φτώχεια, κοινωνική αδικία; Έτσι πιστεύει ο κ. Παμπούκης ότι σώζει την Ελλάδα. Λίγο μέτρο δε βλάπτει κύριοι.
ANTINEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες