ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

31/3/11

KPMG: Εκτιμήσεις για μειώσεις μισθών σε μία στις δέκα ελληνικές επιχειρήσεις



Μειώσεις μισθών εκτιμά ότι θα προχωρήσει μία στις δέκα επιχειρήσεις στη χώρα μας η KPMG , ενώ τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε μηδενικές αυξήσεις.

Τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται η τρίτη περιοδική έρευνα της εταιρείας για τις μισθολογικές αυξήσεις στην ελληνική αγορά, στηρίχθηκαν σε δείγμα 113 εταιρειών διάφορων κλάδων. ‘
Το 38% των εταιρειών κατά το 2010 έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ενώ το ποσοστό αυξάνεται στο 43% όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2011.
Η μέση αύξηση των μισθών, εξαιρουμένων των εταιριών που έδωσαν μηδενικές αυξήσεις, για το 2010 διαμορφώθηκε στο 3,5%, ενώ για το 2011 περιορίζεται στο 2,7%, ενώ για το σύνολο του δείγματος, δηλαδή και με τις μηδενικές αυξήσεις διαμορφώθηκε στο 1,9% με την πρόβλεψη για το 2011 να συρρικνώνεται στο 1,4%.
Οι κλάδοι που αναμένεται ότι θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα είναι αυτός των αυτοκινήτων και του λιανεμπορίου, με τις προβλέψεις για μηδενικές αυξήσεις για το 2011 να διαμορφώνονται στο 67% και στο 50% του δείγματος αντιστοίχως.
Για το 2011, το 43% των εταιριών προβλέπει ότι θα να δώσει μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους, το 13% μηδενικές αυξήσεις σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων, ενώ το υπόλοιπο 44% δήλωσε ότι θα δώσει αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.
Το 11% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις των βασικών αποδοχών των εργαζομένων το 2010 ή σκοπεύει να προχωρήσει σε μειώσεις μέσα στο 2011. Οι κατηγορίες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις μειώσεις αυτές είναι η Γενικοί Διευθυντές καθώς και οι Διευθυντές Διευθύνσεων. Οι μειώσεις των αποδοχών για αυτές τις κατηγορίες ήταν κατά μέσο όρο 13,3% και 12,4% αντίστοιχα.
www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες