8/4/11

Φαβορί για χρεωκοπία


Πάνω από 50% πιθανότητες πτώχευσης έχει η Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του CMA. Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Για πρώτη φορά η Πορτογαλία ξεπέρασε την Ιρλανδία. Ασφαλέστερη χώρα η Νορβηγία

Άκρως πιθανό σενάριο είναι το να υποχρεωθεί η χώρα μας σε χρεωκοπία τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση της CMA Datavision Bonds για το Κρατικό Χρέος στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

H Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τα κράτη που εμφανίζoνται ως φαβορί για  να κηρύξουν πτώχευση και κατά συνέπεια στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα έχει 57,7% πιθανότητες, κάτι που απεικονίζεται και στην υψηλή τιμή του συμβολαίου ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας.
Στον αντίποδα η χώρα με τη μικρότερη πιθανότητα μόλις 1,6%, είναι η Νορβηγία. Με πάνω από 36% βρίσκονται η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, από τη στιγμή που μπήκαν στο μηχανισμό στήριξης των Βρυξελλών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Πορτογαλίας (38%) ξεπέρασε σε πιθανότητες την Ιρλανδία (36%).
Στην ένατη θέση των χωρών βρίσκεται και η Γερμανία, ενώ στην αμέσως προηγούμενη θέση βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.
/news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες