ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/4/11

Ιβηρική... επέλαση!



Με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του Europa League βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης (7/4) Βιγιαρεάλ, Πόρτο και Μπενφίκα. Το "κίτρινο υποβρύχιο" διέσυρε την Τβέντε με 5-1, ενώ οι Δράκοι έκαναν επίδειξη δύναμης, επικρατώντας της Σπάρτακ Μόσχας με το εντυπωσιακό 5-1. Στη Λισαβώνα το γήπεδο... έγειρε κι η Μπενφίκα επιβλήθηκε με 4-1 της Αϊντχόβεν, ενώ η Μπράγκα απέσπασε σημαντική ισοπαλία 1-1 στο Κίεβο από την Ντιναμό.


Πόρτο - Σπάρτακ Μόσχας 5-1 (37', 84', 90+1' Φαλκάο, 65' Βαρέλα, 70' Μαϊκόν - 72' Κομπάροφ)
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ουέλινγκτον βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή των πορτογάλων, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ελτον. Στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη της ευκαιρία, η Πόρτο ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 36' ο Περέιρα έβγαλε τη σέντρα από τ' αριστερά κι ο Φαλκάο με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Ντικάν κάνοντας το 1-0 για τους Δράκους.

Στο 65' οι πορτογάλοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με ξερό σουτ του Βαρέλα μέσα απ' την περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαϊκόν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο, έκανε με κοντινή κεφαλιά το 3-0. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, οι ρώσοι μείωσαν σε 3-1 με όμορφο πλασέ του Κομπάροφ. Η απάντηση της Πόρτο ήρθε 12 λεπτά αργότερα, όταν ο Φαλκάο πέτυχε το τέταρτο τέρμα για τους Δράκους μετά από ασίστ του Ροντρίγκεζ. Επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο Φαλκάο παραβίασε την εστία του Ντικάν, γράφοντας το τελικό 5-1.
Βιγιαρεάλ - Τβέντε 5-1 (22' Μαρτσένα, 43' Bαλέρο, 45+1', 80' Νιλμάρ, 54' Ρόσι - 90' Τζάνκο)
Καταιγιστική ήταν η Βιγιαρεάλ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, υποχρεώνοντας την Τβέντε να κλειστεί στα καρέ της. Στο 22ο λεπτό οι ισπανοί πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Βαλέρο έβγαλε την πάσα μέσα στην περιοχή των ολλανδών κι ο Μαρτσένα με όμορφο σουτ έκανε το 1-0 για τη Βιγιαρεάλ. Στο 43' ήταν η σειρά του Βαλέρο να σκοράρει, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Νιλμάρ εκμεταλλεύτηκε μια σειρά λαθών στην άμυνα των ολλανδών, γράφοντας το 3-0.
Κι αν κάποιος νόμιζε ότι το "κίτρινο υποβρύχιο" θα κατέβαζε στροφές στην επανάληψη... ο Ρόσι φρόντισε να τον διαψεύσει. Με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 4-0 στο 54', ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε επίπεδα διασυρμού για την Τβέντε. Στο 80 λεπτό ο Νιλμάρ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, κάνοντας το 4-0 για τους γηπεδούχους. Οι ολλανδοί κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 90' με σκόρερ τον Τζάνκο.
Μπενφίκα - Αϊντχόβεν 4-1 (37' Αϊμάρ, 45', 51' Σάλβιο, 90+4' Σαβιόλα - Λαμπιάντ 80')
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση, πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ. Οι πορτογάλοι ήταν πολύ καλύτεροι από τους ολλανδούς στην διάρκεια του πρώτου μέρους, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 37'. Μετά από προσπάθεια του Καρντόσο, ο Αϊμάρ, με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Ισακσον και άνοιξε το σκορ για τους Αετούς.
Η υπεροχή της Μπενφίκα ήταν καθολική, με την ομάδα του Χεσούς να φτάνει και σε ένα δεύτερο τέρμα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45', ο Σάλβιο, μετά από πάσα του Κοεντράο, διπλασίασε το προβάδισμα της Μπενφίκα, με το 2-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στο 51ο λεπτό ο ίδιος παίκτης πήρε την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, πέρασε 2 αμυντικούς της Αϊντχόβεν και με συρτό σουτ έκανε το 3-0 για τους Αετούς. Στο 80' ο Λαμπιάντ μείωσε σε 3-1 για τους ολλανδούς και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαβιόλα έκανε το 4-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Ντιναμό Κιέβου - Μπράγκα 1-1 (6' Γιαρμολένκο - 13' αυτ. Βουκόγιεβιτς)
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς στο Κίεβο, για τους ουδέτερους παρατηρητές. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Γιαρμολένκο, μετά από σέντρα του Γκούσεφ, ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε παραπάνω από επτά λεπτά, αφού στο 13', ο Βουκόγιεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ισοφαρίζοντας για λογαριασμό των πορτογάλων. Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος των πρώτων 45'.
Στην επανάληψη ο Γιούρι Σεμίν πέρασε στο γήπεδο το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Αντρέι Σεφτσένκο, όμως εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Στο 53' δέχτηκε κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Γκαρσία και 8 λεπτά αργότερα δέχτηκε και δεύτερη καθώς πέτυχε γκολ, ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει διακόπτοντας το παιχνίδι, με συνέπεια να αποβληθεί. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά η μία την άλλη, με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος της αναμέτρησης και να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Μπράγκα ενόψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία.
/www.sport.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=92061#ixzz1IvYd7ma7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες