ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/4/11

Νέες πιέσεις από τη Ρωσία για τον αγωγό

Picture 0 for Νέες πιέσεις από τη Ρωσία για τον αγωγόΗ απόφαση για το μέλλον του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη πρέπει να ληφθεί όσο γίνεται πιο σύντομα, διαμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο
Νέες πιέσεις προς τη Βουλγαρία προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σπρώξει προς τα εμπρός το project για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ασκεί η ρωσική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να «ξεπαγώσει» την επένδυση που φαίνεται να οδηγείται στις ελληνικές καλένδες λόγω της στάσης των βόρειων γειτόνων μας.
Σε δηλώσεις του από τη Μόσχα το βράδυ της Τετάρτη και μετά τη
συνάντηση εργασίας που είχε με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Τράικο Τράικοφ, για την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμάτκο ξεκαθάρισε, όπως προκύπτει από το ειδησιογραφικό πρακτορείο ITAR – TASS, ότι περιμένει από την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσφο στης Σόφια, να λάβει το ταχύτερο δυνατό μια επίσημη απόφαση σχετικά με την τύχη του πετρελαιαγωγού.
«Η απόφαση για το μέλλον του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να ληφθεί όσο γίνεται πιο σύντομα. Η Βουλγαρία έχει δείξει κατανόηση όσον αφορά στην ανάγκη να φθάσει στο τελικό στάδιο και να προχωρήσει στη λήψη οριστικών αποφάσεων σύντομα», ανέφερε ο κ. Σμάτκο και αφού τόνισε πως «για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση στη Βουλγαρία να επισπεύσει τις διαδικασίες για το project», συμπλήρωσε με έμφαση ότι το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Βουλγαρίας θα επηρεαστεί έντονα από την τύχη των υφιστάμενων συμφωνιών.
Στο στενό «μαρκάρισμα» του Ρώσου ομολόγου του ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού κ. Τράικο Τράικοφ ανταπάντησε με την επισήμανση πως η Βουλγαρία έχει τιμήσει όλες τις διεθνείς της συμφωνίες και πως επί του παρόντος η κυβέρνηση της χώρας του εξετάζει την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου που θα έχει ο αγωγός κατά τη λειτουργία του.
Η επαναφορά του πετρελαιαγωγού στο προσκήνιο κι οι πιέσεις για την προώθησή του από τη ρωσική πλευρά έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την απόφαση του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος να δώσει επιπλέον διορία δύο μηνών –σε σχέση με την προηγούμενη προθεσμία που εξέπνεε στις 31 Μαρτίου- στην διεθνή εταιρεία Trans – Balkan Pipeline για να ολοκληρώσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του πετρελαιαγωγού. Για τη νέα αυτή παράταση η επίσημη τοποθέτηση της υπουργού Περιβάλλοντος Νόνα Καρατζόβα, που δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τις ανησυχίες του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, από την πιθανή κατασκευή του αγωγού, ήταν ότι η προτεινόμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διεθνούς εταιρείας είχε σοβαρές ελλείψεις και έπρεπε να επανεξεταστεί και να επικαιροποιηθεί
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες