8/4/11

Έλληνες πίσω από λαθρεμπόριο όπλων και καυσίμων στον Καντάφι

ImageΕλληνική ανάμιξη σε λαθρεμπόριο όπλων και καυσίμων υπέρ του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι διακινούν πάλι δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν ενημερωθεί σχετικά, υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένους Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι εμπλέκονται, κατ΄αυτούς σε αποστολή όπλων και πυρομαχικών από ανατολική χώρα στο καθεστώς Καντάφι, σε συνεργασία με έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο. Το περίεργο είναι ότι πριν από τέσσερις ημέρες έφτασε ένα λιβυκό τάνκερ με 25 εκατ. λίτρα βενζίνης, σε λιμάνι ελεγχόμενο από το καθεστώς, εντελώς ανενόχλητο! Οι κυβερνητικοί υποφέρουν από έλλειψη καυσίμων και το φορτίο ήταν πραγματική «ανάσα» γι’αυτούς. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως το τάνκερ κατάφερε και πέρασε μέσα από την θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ. Άρα μήπως παίζονται κάποια παιχνίδια στο παρασκήνιο του πολέμου; 
Σε ότι αφορά το λαθρεμπόριο όπλων φέρεται ως συνεργάτης των Ελλήνων, ένα πρώην στέλεχος της Φατάχ, ο Μοχάμεντ Νταχλάν, ο οποίος φέρεται να έχει ισχυρές διαδυνδέσεις με τα ενεργά κανάλια εμπορίου όπλων από τις ανατολικές χώρες.
Το πλοίο με το πολεμικό υλικό (πυρομαχικά και ανταλλακτικά οχημάτων και αρμάτων μάχης) ήταν ελληνικό και οι πηγές αναφέρουν ότι φορτώθηκε με όπλα σε λιμάνι τις Ανατολικής Μεσογείου, ήρθε σε ελληνικό λιμάνι αρόδου και εν συνεχεία κατευθύνθηκε δυτικά για να καταλήξει σε λιμάνι της βόρειας Αφρικής όπου αποβίβασε τα όπλα.
Θυμίζουμε ότι το defencenet.gr είχε υποβάλει ερώτηση στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις πληροφορίες που υπήρχαν περί ελληνική ανάμιξης στο λαθρεμπόριο όπλων, αλλά απάντηση δεν έλαβαν. 
 DEFENCENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες