ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/12/10

"Τι έγιναν τα 5,5 δισ. για την αγροτική ανάπτυξη;"

Σοβαρά ερωτήματα για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τη χώρα να χάσει πολύτιμους κοινοτικούς πόρους, σε μία συγκυρία που αυτοί έχουν ζωτική σημασία για την ελληνική Περιφέρεια, έθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο βουλευτής Ξάνθης και πρ. υπουργός, Αλέξανδρος Κοντός.
Με μία σκληρή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Σκανδαλίδη ότι σε προηγούμενη σχετική ερώτηση που ο ίδιος του έθεσε για το μείζον αυτό ζήτημα, ο υπουργός έδωσε μία «σε πολλά σημεία αλαζονική απάντησή σας στις 22-11-2010, με μια σειρά από ανακρίβειες που δείχνουν ότι αγνοείτε τη σημασία της αγροτικής ανάπτυξης για την Ελλάδα» και ιδιαίτερα του εν λόγω Προγράμματος.
Αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για ανεπάρκεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο κ.
Κοντός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή αιτιολογία για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του Προγράμματος και την προκήρυξη των δράσεών του, που μπορούν να τονώσουν την ελληνική ύπαιθρο και να δώσουν ουσιαστική ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη.
Υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είχε διασφαλίσει πρώτη από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το συγκεκριμένο Πρόγραμμα και είχε ήδη αρχίσει να εκταμιεύει τους κοινοτικούς πόρους σε σημαντικό ποσοστό, ο βουλευτής Ξάνθης έθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου δέκα «καυτά» ερωτήματα, απαιτώντας μάλιστα και την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κοντός ρωτά να ενημερωθεί η Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσες είναι έως τώρα οι συνολικές απορροφήσεις από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ύψους 5,5 δισ. ευρώ, σε ποιες δράσεις έχουν διατεθεί και σε ποια έτη αυτές υλοποιήθηκαν, εάν είναι έτοιμο το υπουργείο για τη διάθεση στους καπνοπαραγωγούς του συνόλου των ενισχύσεων του καπνού που μεταφέρονται από το 2011 στο Β’ Πυλώνα, ποιο είναι το ποσό που έχει απορροφηθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την συγχρηματοδότηση των δράσεων του Προγράμματος για το 2010 και ποιο είναι το ποσό που έχει διασφαλιστεί για το 2011.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες