ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/12/10

Στην κατάψυξη η χώρα

Χιονίζει από το πρωί σε Πάρνηθα και Πεντέλη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει απότομη πτώση σε όλη την Ελλάδα. Προβλήματα στην Αττική λόγω των ισχυρών ανέμων. Μερική απαγόρευση απόπλου σε Ραφήνα και Πειραιά. Δείτε την πρόγνωση του καιρού
Σημαντική και απότομη πτώση έχει σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Χιόνια έχουν πέσει ακόμα και στο Μοσχάτο και την Ελευσίνα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα διεξαγόταν με αλυσίδες από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, και η λεωφόρος Διονύσου προς Νέα Μάκρη.
Η κακοκαιρία δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην Αττική με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για κορμούς δέντρων που έσπασαν λόγω του ανέμου.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Ραφήνα για Κυκλάδες, από Λαύριο για Σποράδες, καθώς και από Πειραιά για Αργοσαρωνικό και Κύθηρα.
Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα και Ιόνια νησιά, Άγιο Κωνσταντίνο-Αιδηψό, Αρκίτσα-Αιδηψό, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Βόλο-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνο, ενώ τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Ιόνιο, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και ύστερα από σχετική απόφαση του καπετάνιου.
Επίσης, δεν πραγματοποιούνται με πλοία ανοικτού τύπου τα δρομολόγια Σαλαμίνα-Φανερωμένη, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των μικρών πλοίων από Σαλαμίνα για Πειραιά-Πέραμα. Κλειστή και η γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης εξαιτίας των δυνατών ανέμων.
Ο καιρός σήμερα
Χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 1 ως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 ως 7 στη Δυτική Ελλάδα, 5 ως 9 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 9-10 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Ασθενείς βροχές στα νότια και χιονοπτώσεις στα βόρεια, συνοδεία ισχυρών βορείων ανέμων, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς. Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοδυτικοί θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.
Καλό καιρό με χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3-4 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Την Κυριακή θα επικρατήσει παγετός και από την νύχτα της Κυριακής προς το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα και πάλι θα ενταθούν με καταιγίδες στα νότια και χιόνια στην Κρήτη.
Το χειμωνιάτικο τοπίο θα συνεχιστεί κατά μεγάλα διαστήματα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς ακραίες διακυμάνσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες