10/12/10

Μιανμάρ: Κατασκευάζει πυρηνικά όπλα


Σειρά μαρτυριών οδηγεί στην υπόθεση ότι η Βιρμανία οικοδομεί στα βάθη της τροπικής ζούγκλας μία εγκατάσταση για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, με τη βοήθεια της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο WikiLeaks.


«Οι Βορειοκορεάτες, με τη συνδρομή Βιρμανών εργατών, κατασκευάζουν ένα υπόγειο σύμπλεγμα από μπετόν, ύψους 152 μέτρων, από τη σπηλιά μέχρι τον υποκείμενο λόφο» αναφέρεται σε αμερικανικό τηλεγράφημα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «The Guardian».
Το έγγραφο εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στη Ρανγκούν και σε αυτό αναφέρονται πληροφορίες Βιρμανού αξιωματούχου που διηγήθηκε ότι είδε Βορειοκορεάτες τεχνικούς επί το έργον. Ξένος επιχειρηματίας ανέφερε ότι είδε μπάρα ενισχυμένου χάλυβα, μεγέθους μεγαλύτερου από ό,τι συνηθίζεται, φορτωμένο σε πλοιάριο, ενώ εργάτες δήλωσαν ότι διαπίστωσαν τη μεταφορά ύποπτων φορτίων.
Άλλο αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα, του 2004, στηριζόμενο σε δηλώσεις Βιρμανού αξιωματικού σε μονάδα μηχανικού, αναφέρει ότι πύραυλοι εδάφους-αέρος συναρμολογούνται σε εργοστάσιο στο Μινμπού, πόλη της κεντρικής Βιρμανίας. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, 300 Βορειοκορεάτες εργάζονται στο εργοστάσιο αυτό, ωστόσο το αμερικανικό τηλεγράφημα επισημαίνει ότι αυτό είναι σχεδόν απίθανο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες