ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/12/10

Wikileaks: Μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων από τη Βιρμανία

Η Ρανγκούν εφαρμόζει μυστικά πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων με τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας.
Σειρά μαρτυριών οδηγεί στην υπόθεση ότι η Βιρμανία οικοδομεί στα βάθη της τροπικής ζούγκλας μία εγκατάσταση για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, με τη βοήθεια της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο Wikileaks.
«Οι Βορειοκορεάτες, με τη συνδρομή Βιρμανών εργατών, κατασκευάζουν ένα υπόγειο σύμπλεγμα από μπετόν, ύψους 152 μέτρων, από την σπηλιά μέχρι τον υποκείμενο λόφο», αναφέρεται σε αμερικανικό τηλεγράφημα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Guardian.
Το έγγραφο εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στη Ρανγκούν και σε
αυτό αναφέρονται πληροφορίες Βιρμανού αξιωματούχου που διηγήθηκε ότι είδε Βορειοκορεάτες τεχνικούς επί τον έργον.
Ξένος επιχειρηματίας ανέφερε ότι είδε μπάρα ενισχυμένου χάλυβα, μεγέθους μεγαλύτερου από ό,τι συνηθίζεται, φορτωμένο σε πλοιάριο, ενώ εργάτες δήλωσαν ότι διαπίστωσαν τη μεταφορά ύποπτων φορτίων.
Άλλο αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα, του 2004, στηριζόμενο σε δηλώσεις Βιρμανού αξιωματικού σε μονάδα μηχανικού, αναφέρει ότι πύραυλοι εδάφους-αέρος συναρμολογούνται σε εργοστάσιο στο Μινμπού, πόλη της κεντρικής Βιρμανίας. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, 300 Βορειοκορεάτες εργάζονται στο εργοστάσιο αυτό, αλλά το αμερικανικό τηλεγράφημα επισημαίνει ότι αυτό είναι σχεδόν απίθανο.
Η στρατιωτική χούντα της Βιρμανίας έχει διαψεύσει κατά το παρελθόν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ότι συνεργάζεται σε αυτό με τη Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, τον Ιούλιο, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε δηλώσει ότι η Βόρεια Κορέα έχει πρόσφατα μεταφέρει στρατιωτικό υλικό στη Βιρμανία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες