ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/12/10

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ, ΚΥΡΙΟΙ...

Tελικά κόκκινες γραμμές υπάρχουν; Όχι σε εθνικά ζητήματα πρώτης τάξης, αλλά όπως φαίνεται ούτε ως προς την αξιοπρέπειά μας, την συλλογική και εθνική. Αναφερόμαστε στο χθεσινό ''πάρτυ'' που έστησαν δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών. Τι ακριβώς επισυνέβη; Χθες, 18 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, με τα τέσσερα εξ' αυτών οπλισμένα - προέβησαν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε 13 παραβιάσεις και 14 παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και του FIR.
Μέχρις εδώ, σύνηθες το γεγονός. Και απόλυτα συμβατό με τον ραγιαδισμό των ελληνικών πολιτικών ελίτ, που παθαίνουν έμφραγμα και μόνο στο φτάρνισμα της Τουρκίας. Αφού πλέον συνηθίσαμε τις, καθημερινές πιά, τέτοιου είδους προκλήσεις των Τούρκων. Ερωτηματικά όμως αμείλικτα προκύπτουν όταν η έκνομη τουρκική συμπεριφορά λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου και ομάδας αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία, όπου υποτίθεται πως συζητούν μέτρα οικοδόμησης εμπιοστοσύνης. Και την ίδια ώρα, η τουρκική πολεμική αεροπορία οργιάζει στο Αιγαίο.
Φυσικά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το ''Defencenet'', κανένα
τουρκικό αεροσκάφος δεν αναχαιτίστηκε. Αξιωματικοί από τις μοίρες αναχαίτισης της πολεμικής  αεροπορίας αποσαφηνίζουν πως "οι εντολές που εκτελούμε, διατάζουν μόνο αναγνωρίσεις,όχι αναχαιτίσεις".
Το ότι συνεχίζεται η επίσκεψη των Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία, σαν να μην τρέχει τίποτα, καταδεικνύει πολλά. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. θεωρεί άκρως μειωτικό για ανώτατους Έλληνες αξιωματικούς να συνομιλούν με Τούρκους συναδέλφους τους, την ίδια ώρα που οι δεύτεροι εξευτελίζουν την ό,ποια εθνική αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει. Γνωρίζουμε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά παντού και πάντα πρέπει να υπάρχουν όρια.
Το ότι οι ψαράδες της Κύμης βλέπουν καθημερινά πιά τουρκικές φρεγάτες λίγα μίλλια έξω από την Εύβοια, το ότι έχουμε κάθε δυό μήνες τουρκικές κορβέττες έξω από το Σούνιο, οι συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών 100 μέτρα πάνω από τα σπίτια των ακριτών στο Αγαθονήσι, η απάθεια Ελλήνων πολιτικών απέναντι στα όσα συμβαίνουν στην Θράκη, θυμίζουν πως: Το πιό επικίνδυνο δεν είναι να εισβάλλει στη ζωή μας η φθορά. Το πιό επικίνδυνο, είναι όταν την συνηθίσουμε....
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες