ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/12/10

Εγκρίθηκε η τρίτη δόση του δανείου



Εκφράζοντας την στήριξη και συμπαράσταση της προς την ελληνική κυβέρνηση μέσα από μία λιτή ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε χθες την πολυαναμενόμενη τρίτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό εκταμιευμένο χορηγούμενο στην Ελλάδα δανειακό ποσό στα 10,58 δισ. ευρώ από τον περασμένο Μάϊο.

Εγκρίθηκε η τρίτη δόση του δανείου
Παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Τρόϊκας, η πρόσφατη επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα στην οποία εξέφρασε την πίστη του στις ελληνικές προσπάθειες ήταν σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστική της στάσης που τηρεί προς το παρόν το ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας.

Το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού αργά το βράδυ της Παρασκευής , θα μπορούσε να πει κανείς, πως αποτελεί ένα κείμενο εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση. Το κείμενο αξιολόγησης της μέχρι σήμερα πορείας τονίζει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο η εφαρμογή του Μνημονίου εξελίσσεται "σε γενικές γραμμές ομαλά" κάνοντας λόγο όμως μόνο για "σημάδια" βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, εννοώντας ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά που πρέπει καλύψει η Ελλάδα. Το συγκεκριμένο κείμενο με τις εν λόγο αναφορές κάνει σαφές πως χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να προωθηθεί η ανάπτυξη στη χώρα, αναγνωρίζοντας όμως παράλληλα πως για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.
Πάντως σε γενικές γραμμές το κείμενο δίνει μία νότα ελπίδας με την πρόβλεψή του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο και μετά του 2011.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες