ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/12/10

"Ανάσα ο μηχανισμός στήριξης"

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, ο οποίος παρέχει προστασία στα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα κατάφερε να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η οικονομική κρίση δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά το σύνολο της Ευρώπης.

«Πείσαμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι, το πρόβλημα και οι λύσεις αφορούν εμάς, όμως, αφορούν επίσης γενικότερα τη λειτουργία, την αποφασιστικότητα, τη στήριξη και τον συντονισμό των πολιτικών μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Τόνισε δε πως ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει στο να γίνουν απερίσπαστα οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να βγει ισχυρή από την κρίση.
«Αυτοί οι μηχανισμοί στήριξης, μας εξασφαλίζουν την απαραίτητη δανειοδότηση, καθώς οι αγορές είναι ακόμη επιφυλακτικές και, λόγω γενικότερης κρίσης, φοβικές. Μάλιστα, λόγω και της συμμετοχής μας στο ενιαίο νόμισμα, στο ευρώ, αυτός ο μηχανισμός εξασφάλιζε ταυτόχρονα και τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη - τη σταθερότητα του ευρώ - αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο κ. Παπανδρέου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες