ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/1/11

«Ώρες επισκεπτηρίου 10:00 – 12:00»


Ολονύχτιο θρίλερ εκτυλίχθηκε σχετικά με το ζήτημα της κατάληψης της Νοµικής, καθώς καταβάλλονταν προσπάθειες να πεισθούν οι λαθροµετανάστες - απεργοί πείνας να εγκαταλείψουν τη Σχολή. Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι πρέπει να εφαρµοστεί ο νόµος, και έχει δώσει διορία ως το µεσηµέρι για να αποχωρήσουν οι λαθρομετανάστες από το κτίριο της Νομικής.

«Ώρες επισκεπτηρίου 10:00 – 12:00»
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, αν δεν λήξει άμεσα η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, θα επιτραπεί η είσοδος της ΕΛ.ΑΣ. στη Σχολή. Πληροφορίες αναφέρουν πως, ο Πρωθυπουργός ζήτησε και πάλι να εφαρμοστούν οι νόμοι, να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, ενώ διεμήνυσε πως «Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς».

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει σε εκβιασμούς, ενώ διαμηνύει πως κανένας παράνομος μετανάστης δεν θα νομιμοποιηθεί. Σήμερα κυβερνητικά στελέχη αναμένουν, κατόπιν επικοινωνίας, µε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, ότι θα υπάρξει εισαγγελική παραγγελία για την εκκένωση της Νοµικής.
Η χθεσινή συνάντηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη και τον Πρόεδρο των Πρυτάνεων, ήταν αυτή από την οποία προκύπτει πως η κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφο για την εφαρμογή του νόμου και την κατά περίσταση άρση του ασύλου.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι από σήµερα αποφασίσθηκε να λειτουργήσει κανονικά η Νοµική, οι πρυτανικές αρχές αναζητούσαν όλη τη νύχτα λύση προκειµένου να αποχωρήσουν οι µετανάστες χωρίς να επέµβει η Αστυνοµία.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι πληροφορίες έλεγαν πως οδηγούμαστε σε ειρηνική αποχώρηση και ότι η µεσολάβηση τεσσάρων µη κυβερνητικών οργανώσεων (Γιατροί του Κόσµου, Ερυθρός Σταυρός, Αποστολή, και Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) που πρότειναν τη µεταστέγαση των απεργών πείνας σε ιδιωτικό κτίριο της οδού Πατησίων το οποίο εξασφάλισε η Πρυτανεία του Πανεπιστηµίου Αθηνών, θα οδηγήσει σε άμεση λύση.
Γόρδιος Δεσμός
Εκπρόσωποι των οργανωτών της κατάληψης, δήλωναν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα, και πως δεν θα φύγουν γιατί έτσι το πρόβλημά τους θα ξεχαστεί. Επισημαίνουν δε πως το πρόβλημά τους δεν είναι πρόβλημα στέγασης, αλλά «ύπαρξης».
Έτσι, σήμερα το πρωί, έγινε γνωστό πως δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν και ότι αρνούνται να πάνε στο καινούργιο κτίριο. Οι πόρτες του κτιρίου της Νομικής είναι κλειδωμένες, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και περαστικών, λειτουργεί "σύστημα πόρτας", από περίπου 10 άτομα, τα οποία ελέγχουν ποιοι μπορούν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κτίριο θυμίζει "παράγκα" αφού από τα παράθυρα είναι ευδιάκριτα τα πλυμένα ρούχα των μεταναστών τα οποία και άπλωσαν, προκειμένου να στεγνώσουν, με αυτοσχέδιες κατασκευές. Ταυτόχρονα στις εισόδους του κτιρίου αναρτήθηκαν ανακοινώσεις με ωράριο επισκεπτηρίου μεταξύ 10:00 – 12:00 για όσους θέλουν να δουν τους μετανάστες.
Στον Άρειο Πάγο ο Πρύτανης
Εντός της ημέρας, ίσως και στις αμέσως επόμενες ώρες, αναμένεται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών να μεταβεί στον Άρειο Πάγο κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελλέα Ι. Τέντε.
«Δεν υπάρχει δίλημμα περί άρσης ή μη»
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είπε πως το ζήτημα δεν είναι η άρση ή μη του ασύλου αλλά η ασφαλής μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο όπου θα πληρούνται οι όροι ασφάλειας.
Ενώ τόνισε πως η απόφαση που θα λάβουν οι μετανάστες θα πρέπει να περιέχει την παράμετρο ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι διατεθειμένο να πάει στο δίλημμα περί άρσης ή μη του ασύλου. Παράλληλα επισήμανε πως στο συγκρότημα της Νομικής υπάρχει άσυλο σε όλους τους χώρους, και υπογράμμισε πως το ζήτημα είναι να βρεθεί λύση και όχι να επέμβει η αστυνομία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες