ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/1/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 27/01/2011

Μπάχα κι έπεται συνέχεια

Μπάχα κι έπεται συνέχεια
Τη φανέλα της ΑΕΚ προβάρει ο Ναμπίλ Μπάχα. Ο Γαλλομαροκινός επιθετικός αποδεσμεύεται από τη Μάλαγα και αναμένεται στην Αθήνα εντός της ημέρας για τις τελικές συζητήσεις με την «Ένωση». Για την απόκτησή του υπάρχει προφορική συμφωνία που θα γίνει γραπτή πιθανότατα εντός της ημέρας.


«Έχουμε συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Δεν μιλάμε για δανεισμό. Ο παίκτης θα λύσει το συμβόλαιό του με μας και εν συνεχεία θα υπογράψει ως ελεύθερος στην ΑΕΚ, χωρίς να μας καταβάλει η τελευταία κάποιο αντίτιμο», δήλωσε στη «SportDay» ο τεχνικός διευθυντής της Μάλαγα, Αντόνιο Φερνάντεθ.

«Θα λύσω το συμβόλαιό μου με τη Μάλαγα την Πέμπτη. Προτεραιότητά μου είναι η ΑΕΚ», δήλωσε ο 29χρονος άσος. «Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ. Αυτός με έπεισε να έρθω στην Αθήνα και να προχωρήσουμε το θέμα της μεταγραφής μου. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστώ στην ΑΕΚ», πρόσθεσε μιλώντας στην «Εξέδρα».

Δείτε το προφίλ του Μπάχα.

«Ανοικτό» του Γεωργιάδη

Η επικείμενη απόκτηση του Ναμπίλ Μπάχα δεν σημαίνει πως έπαψε η ΑΕΚ να ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Άλλωστε πρόκειται για παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού ο άσος του Πανσερραϊκού είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός. Η διοίκηση της «Ένωσης» κάνει παιχνίδι… αναμονής στη συγκεκριμένη υπόθεση κι ελπίζει να μειωθούν οι απαιτήσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη για τον νεαρό φορ. Η περίπτωση της απόκτησης του Απόστολου Βέλλιου μετατίθεται για το καλοκαίρι.

Κάτι καλύτερο από τον Κάσιο

Η αρνητική απάντηση του Αστέρα Τρίπολης για τον Ρουμπέν Πουλίδο αναγκάζει την ΑΕΚ να στρέψει αλλού την προσοχή της για την απόκτηση αμυντικού. Η περίπτωση Κάσιο παραμένει στα υπόψη, αλλά ως εναλλακτική λύση, καθώς αναζητείται κάτι καλύτερο. Αν αυτό δεν βρεθεί, οι «κιτρινόμαυροι» θα επανέλθουν για τον Βραζιλιάνο στόπερ.

Γιάχιτς: «Με ήθελε η Γουίγκαν»

Την αποκάλυψη πως η Γουίγκαν κινήθηκε για την απόκτησή του, αλλά βρήκε «τοίχο» έκανε ο Σανέλ Γιάχιτς μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του. «Ρώτησαν για μένα, ενδιαφέρθηκαν για διετές συμβόλαιο, αλλά η ΑΕΚ δεν θέλει να με παραχωρήσει τώρα θα περιμένει στο τέλος της σεζόν», τόνισε ο Βόσνιος μεσοαμυντικός και πρόσθεσε: «Τις επόμενες ημέρες κάτι μπορεί να γίνει. Θα ήθελα πολύ να παίξω στο αγγλικό πρωτάθλημα».

Με άμυνα… ανάγκης

Τους Αργυρίου και Νταντόμο δοκίμασε στα άκρα της άμυνας στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ελλείψει άλλων επιλογών, θα είναι οι Γιάχιτς και Νασούτι. Οι Γεωργέας, Μανωλάς και Δέλλας είναι τραυματίες, οι Καράμπελας και Μπλάνκο είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Σάχα που υποφέρει από οσφυαλγία αναμένεται να προφυλαχθεί εν όψει Παναθηναϊκού. Ανάσες πιθανώς να πάρει ο Μάκος (και τη θέση του να πάρει ο Γκέντσογλου).

Αρχίζει να «χτυπά» για το καλοκαίρι

Αρχίζει να «χτυπά» για το καλοκαίρι 
Επαφές με στόχους που έχει ξεχωρίσει από την εγχώρια αγορά θα αρχίσει σύντομα ο Παναθηναϊκός. Μπορεί το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης στην τρέχουσα περίοδο να έχει ουσιαστικά αποκλειστεί, ωστόσο το καλοκαίρι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Και πέρα από τις πολλές αποχωρήσεις, θα γίνουν σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ.

Από την ελληνική αγορά οι «πράσινοι» έχουν ήδη ξεχωρίσει τον Ντουγκλάο για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, τον Τζαμέλ Αμπντούν ως εξτρέμ (αμφότεροι της Καβάλας με την οποία υπάρχουν καλές σχέσεις από το δανεισμό του Μάριο Γκαλίνοβιτς) και τους Γιώργο Γεωργιάδη (Πανσερραϊκός) και Ίσμαελ Μπλάνκο (ΑΕΚ) για την επίθεση. Ο τελευταίος είναι και ο μοναδικός που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, συνεπώς μπορεί να συμφωνήσει ακόμη και… σήμερα, δίχως να χρειάζεται η συγκατάθεση της ομάδας του.

Ο Μάτος επιστρέφει

Ειλημμένη είναι η απόφαση για επιστροφή του Μαρσέλο Μάτος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τον Ιούνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι δανεικός στην Μποταφόγκο και έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει εκεί, ωστόσο δεν θα έλεγε όχι σε μία δεύτερη ευκαιρία στους «πράσινους». Μάλιστα η διοίκηση σκέφτεται να του προτείνει επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το 2012, κατά δύο χρόνια.

Τα ξαναλέει με Βύντρα

Νέα επαφή με τον Λουκά Βύντρα θα γίνει τις επόμενες ημέρες για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο διεθνής μπακ μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και η διοίκηση του «τριφυλλιού» θέλει να τον δεσμεύει, αν και θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για να γίνει κάτι τέτοιο και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή.

Τον «φυλάει» ενόψει ΑΕΚ

Το αιμάτωμα που έχει στο πόδι ο Σεμπαστιάν Λέτο δεν έχει υποχωρήσει σε βαθμό που να του επιτρέψει να προπονείται κανονικά. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναμένεται να μη χρησιμοποιήσει τον Αργεντινό αριστερό εξτρέμ κόντρα στον Εργοτέλη το Σάββατο, αλλά να τον προφυλάξει για τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Εκτός μάχης σίγουρα είναι ο Στέργος Μαρίνος, που συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό, όπως και οι τιμωρημένοι Σαριέγκι και Σπυρόπουλος. Αντίθετα αναμένεται να επανέλθει ο Σωτήρης Νίνης. Στη χθεσινή δοκιμή χρησιμοποιήθηκε με τους βασικούς ως αριστερό μπακ ο Ιωαννίδης.

* Το μεσημέρι θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας στην Παιανία. Το «παρών» θα δώσουν και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής (Γόντικας, Νίκας, Βεκρής, πιθανότατα και Πολέμης) που ίσως να μιλήσουν με την ευκαιρία και στους παίκτες.

Μιραλάς με… έκπτωση

Μιραλάς με… έκπτωση
Η αγορά των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς από τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη. Αυτό που φαίνεται να αλλάζει, ωστόσο, είναι ο τρόπος που θα γίνει αυτή. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Γαύρος» αναφέρει πως η διοίκηση των Πειραιωτών δεν θα καταβάλει τελικά 2,5 εκατ. ευρώ σε τρεις δόσεις στη Σεντ Ετιέν, αλλά θα δώσει μετρητά 2,2 εκατ. ευρώ τη Δευτέρα!

Μάλιστα λέγεται πως η Σεντ Ετιέν δέχεται να παρατείνει το δανεισμό του Βέλγου φορ μέχρι το καλοκαίρι έναντι 200.000 ευρώ επιπλέον και να είναι διατεθειμένη να επιστρέψει τα χρήματα (2,2 εκατ. ευρώ) στον Ολυμπιακό, αν ο παίκτης δεν υπογράψει νέο συμβόλαιο την πρώτη Ιουλίου. Κάτι τέτοιο πάντως δεν αναμένεται να χρειαστεί, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι σχεδόν βέβαιοι πως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας θα υπογράψει για τρία χρόνια.

«Πάγωσε» του Πάντελιτς

Δύσκολα θα επιστρέψει με νέα πρόταση για την απόκτηση του Μάρκο Πάντελιτς η Βόλφσμπουργκ. Ο Ολυμπιακός δεν συζητά καν για το ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη παρά μόνο για πώληση, ενώ και ο ίδιος ο 32χρονος φορ δεν «ψήνεται» να φύγει. Οι «λύκοι» απέκτησαν πρόσφατα τον Μποκανί από τη Μονακό και φέρονται να αναζητούν έναν ακόμη φορ, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έκαναν πρόταση στη Λίβερπουλ για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς.

Η περίπτωση του Σέρβου περιφερειακού φορ εξετάστηκε και από τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν φαίνεται εφικτό να αποκτηθεί τώρα. Ο ίδιος μιλώντας στον «Πρωταθλητή» δεν έκρυψε, πάντως, την επιθυμία του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. «Δεν έχω καμία επαφή με τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Αν μου γίνει πρόταση από τον Ολυμπιακό και συμφωνεί η Λίβερπουλ για την παραχώρησή μου, έρχομαι άμεσα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη και ποτέ δεν έκρυψα την επιθυμία να φορέσω τη φανέλα του. Αν πραγματικά με θέλουν, ξέρουν πού θα με βρουν», τόνισε.

«Κλείνουν» και οι δύο

Ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να αποκτήσει τερματοφύλακα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά θα το κάνει το καλοκαίρι. Και μάλιστα… εις διπλούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές τόσο με τον Ματίας Ντεγκρά, όσο και με τον Γκιγέρμο Οτσόα, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αμφότεροι θα συμφωνήσουν από τώρα για το καλοκαίρι, όταν και μένουν ελεύθεροι.

Ακριβός ο Τζαβέλλας

Στα 3,5 εκατ. εκτιμώνται οι απαιτήσεις της Άιντραχτ για την παραχώρηση του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση αριστερού μπακ το καλοκαίρι και στο πλαίσιο της ελληνοποίησης που επιχειρείται στην ομάδα, στο στόχαστρό του βρίσκεται ο πρώην μπακ του Πανιωνίου. Όμως το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, καθώς η ομάδα της Φρανκφούρτης θέλει να κάνει απόσβεση και με το… παραπάνω στο 1,2 εκατ. ευρώ που δαπάνησε για να τον αποκτήσει από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι.

Χρόνο σε Ντουντού και Τζεμπούρ

Χρόνο συμμετοχές-αν το επιτρέψουν βέβαια και οι συνθήκες του αγώνα-προτίθεται να δώσει στον ερχόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ντουντού και τον Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Βραζιλιάνος μέσος προπονήθηκε χθες για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο μήνες σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ ο «τρομοκράτης» κάνει το ίδιο από το περασμένο Σάββατο. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς σήμερα, ενώ η επάνοδος του Μοϊσές Ουρτάδο μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή θα χάσει και τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Κερνάει ο «Τόρο»

Ο Βασίλης Τοροσίδης θα κάνει το μεσημέρι το τραπέζι στους συμπαίκτες του για την ονομαστική του εορτή (με λίγη καθυστέρηση). Μετά την προπόνηση, σύσσωμη η ομάδα θα μεταβεί σε εστιατόριο του Κολωνακίου.

Ψυχρός εκτελεστής…

Ψυχρός εκτελεστής… 
Με μία «βόμβα» τριών πόντων του Βασίλη Σπανούλη, όταν τα πράγματα είχαν… ζορίσει για τα καλά (1΄πριν το τέλος) και με ένα καθοριστικό κλέψιμο του Γκόρντον στο φινάλε, ο Ολυμπιακός έφυγε με το ροζ φύλλο από το παγωμένο Κάουνας, επικρατώντας 71-64 της Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου, για την 2η αγωνιστική του Top-16 της Euroleague. Το «μπλακ άουτ» των «ερυθρόλευκων» στο τέταρτο δεκάλεπτο, παραλίγο να κάνει τη ζημιά, καθώς η διαφορά των 24 πόντων που είχε πάρει η ομάδα του Ίβκοβιτς, έφτασε ακόμα και στους τρεις.

Με αυτή τη νίκη, έστω και με τον τρόπο που αυτή ήρθε, ο Ολυμπιακός "ρέφαρε" σε ένα βαθμό τη ζημιά που του έκανε η ήττα από την Φενέρμπαχτσε την πρώτη αγωνιστική και επέστρεψε σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης αλλά και πρωτιάς στον όμιλο.

Το ματς:

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παρέταξε πεντάδα με παίκτες που διακρίνονται για τις αμυντικές του ικανότητες όπως ο Λούκας, αφήνοντας έξω τον Σπανούλη. Επιθετικά, ήταν εμφανής η διάθεση του Ολυμπιακού να πάει την μπάλα κοντά στο καλάθι και στον Μπουρούση ώστε να «φθείρει» τον Μαριάνοβιτς. Ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» κέρδισε τις περισσότερες μάχες στο ξεκίνημα, ωστόσο η αστοχία στις βολές κόστισε στον Ολυμπιακό. Από την άλλη η Ζαλγκίρις βρήκε λύσεις από τον Ουότσον και τον Τσάπιν, που εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών. Με ένα καλό διάστημα των Πειραιωτών στα τελευταία τρία λεπτά και μετά από αρκετές αλλαγές στην πεντάδα, στην οποία πέρασαν Σπανούλης και Παπαλουκάς η διαφορά των πέντε πόντων που είχαν πάρει η Λιθουανοί καλύφθηκε, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά και διαμορφώθηκε το 16-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η καλή άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να μείνει χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά. Επιθετικά, πήρε προσπάθειες και ο Νεστέροβιτς και το σερί των «ερυθρολεύκων» διευρύνθηκε στο 16-0 ενώ το σκορ έγινε 16-27. Οι Λιθουανοί εξακολουθούσαν να είναι ιδιαίτερα άστοχοι, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ίβκοβιτς να αυξήσει τη διαφορά στο +11. Ο Ζούρος στα μέσα της περιόδου, πέρασε ξανά τον Μαριάνοβιτς στο παρκέ, ώστε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Μπουρούση και στην πρώτη φάση το κατάφερε μειώνοντας σε 20-29. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» στην ζώνη των Λιθουανών ήρθε από τον Σπανούλη που με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 22-34 και στη συνέχεια με δύο τρίποντα από Κέσελ και Τεόντοσιτς το 22-40. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, και ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Ο Μπουρούσης έπαιξε καλή άμυνα στον Ουότσον, έκλεψε και στην συνέχεια της φάσης κάρφωσε για το +20. Το τέταρτο φάουλ του Ουότσον, ανάγκασε τον Ζούρο να τον περάσει εκτός παρκέ και την Ζαλγκίρις να μείνει χωρίς ένα πολύτιμο «όπλο» της. Η εξαιρετική άμυνα των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να υποπίπτει σε λάθη και με δύο βολές του Μπουρούση, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +24 (26-50). Εφτά συνεχόμενοι πόντοι του Πότσιους και ένα λάθος στην επίθεση των Πειραιωτών, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά στο 36-52 και να «ζεσταθεί» η κερκίδα. Οι κακές επιλογές των Πειραιωτών που έπαθαν ένα «μπλακ άουτ» σε συνδυασμό με την ευστοχία της Ζαλγκίρις έκαναν το σκορ 43-54. Ο Έρτσεγκ σκόραρε για το 43-56 αλλά το ματς είχε «ανάψει» για τα καλά.

Ο Πότσιους με το «καλημέρα» στην τέταρτη περίοδο έδειξε ότι ήταν «ζεστός» και με τον 12ο πόντο του, από τους 14 τελευταίους της ομάδας του, έριξε την διαφορά στους δέκα. Ο έλεγχος του ρυθμού είχε χαθεί μέσα σε λίγα λεπτά για τους «ερυθρόλευκους» και το παιχνίδι είχε αλλάξει τελείως εικόνα. Ένα τρίποντο του Έρτσεγκ, έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό και η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφιο. Οι κάκιστες επιλογές στην επίθεση για τους «ερυθρόλευκους» έδωσαν την ευκαιρία στη Ζαλγκίρις να μειώσει στους εφτά. Ένα τρίποντο του Ντελινικάιτις 1.30΄πριν το τέλος έκανε το σκορ 59-64 και ένα λέι απ του Καλνιέτις το 61-64. «Ανάσα» ήταν η τρίποντη «βόμβα» του Σπανούλη που έκανε το 61-67 στα 62'' πριν το φινάλε. Η συνέχεια ήταν «δραματική» αλλά ένα κρίσιμο κλέψιμο του Γκόρντον έκρινε οριστικά το ματς υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 22-40, 43-56, 64-71

Ζαλγκίρις (Ζούρος): Μπράουν, Τσάπιν 3, Πότσιους 19 (2), Καλνιέτις 7 (1), Ντελινινκάιτις 9 (2), Κλιμαβίτσιους 4, Γιανκούνας 2, Κουζμίνσκας 2, Μιλάκνις, Μαριάνοβιτς 12 (7 ριμπάουντ), Ουότσον 6, Κόλινς.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 9 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (2), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 11, Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 4, Νίλσεν, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 13 (3), Χαλπερίν 3, Λούκας 7.

Διαιτητές: Χοσέ Μαρτίν (Ισπανία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Ρομπέρτο Κιάρι (Ιταλία)

Γήπεδο: Sports Center
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες