ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

27/1/11

ΜΑΤ στη Νομική, διάλογος τύπων


Αποχώρησε και ο πρύτανης χωρίς να κάνει δήλωση. Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις καθώς οι μετανάστες δεν δέχονται να μετακινηθούν. Πιέσεις και από τον Παπουτσή στους εκπροσώπους τους, σε διάλογο φιάσκο με τα ΜΑΤ και την ομάδα ΔΕΛΤΑ έξω από το κτίριο. Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ αποχώρησε από την Νομική σχολή και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ.Πελεγρίνης ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες αρνήθηκαν τελικά να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή και επέλεξαν να παραμείνουν εκεί.

Έξω, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους και δεν επιτρέπουν την προσέγγιση σε πολίτες και δημοσιογράφους και ομάδα ΔΕΛΤΑ που βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου μαζί με τους δύο εισαγγελείς. Οι δύο εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης φαίνεται άλλωστε πως έχουν και τον τελευταίο λόγο στις εξελίξεις, εάν δηλαδή θα επέμβουν οι δυνάμεις της αστυνομίας.
Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας
Στο μεταξύ, διευρύνεται η ακτίνα αποκλεισμού της περιοχής, στους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Ακαδημίας και  Πανεπιστημίου, στους οποίους απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.
Παράλληλα, έκλεισε γύρω στις 7:30 το απόγευμα ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, ύστερα από σχετική εντολή της αστυνομίας.
Η κίνηση των συρμών του Μετρό γίνεται κανονικά, χωρίς να σταματούν για αποβίβαση και επιβίβαση στο συγκεκριμένο σταθμό.
Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, βρέθηκε πριν λίγη ώρα στον χώρο της Νομικής, όπου έχουν εγκατασταθεί οι απεργοί πείνας και είχε συνομιλία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην επιχείρηση εκκαθάρισης της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, "θα έπρεπε να επιδειχθεί ανοχή γιατί οι απεργοί πείνας μετανάστες δεν αποτελούν απειλή, δεν έχουν μαζί τους χασίς, δεν γράφουν συνθήματα στους τοίχους, δεν εμποδίζουν τα μαθήματα, δεν βρωμίζουν το κτίριο".
Η θέση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νομική είναι ότι δεν αποτελεί μία από τις πιο εύστοχες επιλογές η εγκατάσταση μεταναστών απεργών πείνας στο κτίριο της Νομικής Σχολής.
"Πιστεύουμε, θα έπρεπε να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να δηλώσουν ότι πρέπει να σπάσει ο αποκλεισμός των συνόρων της Ελλάδας, που έχει καταστήσει τη χώρα μας αποθήκη δυστυχίας και κρατητήριο απελπισμένων".
Η απόφαση των μεταναστών
Μετά από πολύωρη γενική συνέλευση, οι μετανάστες που βρίσκονται μέσα, αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το κτίριο και να παραμείνουν στη Νομική Σχολή, μαζί με άγνωστο αριθμό μελών οργανώσεων που υποστήριξαν την κίνηση αυτή. Η απόφασή τους ήταν να μην μετακινηθούν στο κτίριο της οδού Πατησίων όπως πρότεινε η πρυτανεία, καθώς η απαίτηση του ιδιοκτήτη ήταν το κτίριο να φυλάσσεται από την αστυνομία, κάτι το οποίο δεν δέχθηκαν.
Στο κείμενο της απόφασής του πάντως οι μετανάστες αναφέρουν ότι αρνούνται την εγκατάσταση σε κτίριο όπου δεν θα γίνουν δεκτοί όσοι τους συμπαραστέκονται και γιατί η προτεινόμενη λύση είναι προσωρινή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες