ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/1/11

Στα 50 δισ. δολάρια η αξία του Facebook

Στο αστρονομικό ποσό των 50 δισ. δολαρίων αποτιμάται η αξία του Facebook, όπως προκύπτει από το «ντιλ» των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με την Goldman Sachs και την ρωσική Digital Sky.
Η επένδυση, που αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «
The New York Times», καθιστά το Facebook οικονομικά ισχυρότερο από παραδοσιακούς «παίκτες» της διαδικτυακής αγοράς, όπως το eBay, το Yahoo και η Time Warner.

Το μερίδιο που απέκτησε η Goldman Sachs καταδεικνύει την δεσπόζουσα θέση που κατέχει πλέον το
Facebook, το οποίο, τη χρονιά που έφυγε, ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα στις Η.Π.Α. ακόμη και τον «κολοσσό» των αναζητήσεων, τη Google (σύμφωνα με την Experian Hitwise).

Το «ζεστό» χρήμα που εισέρευσε στα ταμεία της εταιρείας θα δώσει στο Facebook την ευκαιρία να αναπτύξει νέες εφαρμογές, να προχωρήσει σε εξαγορές και να «κλέψει» καταξιωμένα στελέχη από άλλες εταιρείες του κλάδου.

Η συμφωνία

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που επικαλείται η εφημερίδα, η Goldman
Sachs επένδυσε 450 εκατομμύρια δολάρια και η ρωσική επενδυτική εταιρεία Digital Sky Technologies -που έχει ήδη «ρίξει» στο site περίπου μισό δισ. δολάρια-, επένδυσε άλλα 50 εκατομμύρια.

Η Goldman
Sachs έχει δικαίωμα να πουλήσει μέρος της συμμετοχής της -έως 75 εκατ. δολάρια-, στην Digital Sky Technologies.

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Η νέα επένδυση έρχεται σε μια περίοδο όπου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη μετοχική σύνθεση των εταιρειών του Διαδικτύου, μεταξύ αυτών του Facebook, του Twitter, του Zynga και του LinkedIn.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η έρευνα επικεντρώνεται στη διερεύνηση του κατά πόσο ορισμένες εταιρείες εκμεταλλεύονται τους κανόνες της ιδιωτικής αγοράς εντός της οποίας δραστηριοποιούνται, προκειμένου να μην υπόκεινται στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τις εισηγμένες εταιρείες.

Φήμες για εισαγωγή στη Wall Street

Το επενδυτικό «ντιλ» του
Facebook με τη Goldman Sachs τροφοδοτεί εκ νέου τις συζητήσεις για ενδεχόμενη εισαγωγή του site του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στη Wall Street, παρά το γεγονός ότι ο 27χρονος το αρνείται κατηγορηματικά.

Επιπλέον, το
Facebook αρνείται επιμόνως να αποκαλύψει τα οικονομικά του στοιχεία, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία είναι κερδοφόρα και θα μπορούσε να αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Η συμμετοχή της Goldman στη μετοχική σύνθεση του
Facebook ερμηνεύτηκε ως ένα βήμα του site πιο κοντά στη Wall Street.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες