ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/1/11

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ......!



Έκλεψαν, λέει, τους υπολογιστές από τον δήμο της Αθήνας.
Έκρυβαν συμβάσεις-μαμούθ.
Ως πότε θα μας κοροϊδεύουν επιτέλους; Θα πάει κανείς φυλακή;
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ......!
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, παραβιάστηκε ο χώρος προμηθειών στο δήμο Αθηναίων. Ο φύλακας του χώρου ανέφερε πως οι διαρρήκτες αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές μαζί με τους σκληρούς δίσκους, καθώς και αποθηκευμένα ηλεκτρονικά στοιχεία.

Συνεργάτες του νέου δημάρχου πιθανολογούν ότι στόχος των διαρρηκτών ήταν η αλληλογραφία που σχετίζεται με τις συμβάσεις προμηθειών που έχουν συναφθεί τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια με διεθνή διαγωνισμό.
Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Παλαιολόγου κοντά στην κεντρική διοίκηση της Λιοσίων. Οι υπολογιστές εκλάπησαν από τα γραφεία της διευθύντριας και των τμηματαρχών. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα «προτιμήθηκαν», ενώ υπήρχαν στη Διεύθυνση Προμηθειών και υπολογιστές νεώτερης γενιάς, άρα μεγαλύτερης οικονομικής αξίας. Αυτό οδηγεί τόσο το επιτελείο του νεοεκλεγέντος δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, όσο και τις αστυνομικές αρχές που έχουν επιληφθεί των σχετικών ερευνών να εκτιμήσουν ότι δεν πρόκειται για συνήθη διάρρηξη.
Έχει, ήδη, προαναγγελθεί ένορκη διοικητική εξέταση, για να διαπιστωθούν ευθύνες και παραλείψεις μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων, ενώ έχουν υποβληθεί και μηνύσεις.
Οι καταγγελίες μετά τις εκλογές
Στο μικροσκόπιο ελεγκτικών φορέων αλλά και σε κλοιό καταγγελιών έχει βρεθεί συχνά ο ∆ήµος Αθηναίων για τον τρόπο που γίνονται τα τελευταία χρόνια οι προμήθειες.
«Παρότι όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισµοί γι’ αυτές πρέπει να περνάνε µέσα από έλεγχο της αρµόδιας διεύθυνσης προµηθειών, υπάρχουν περιπτώσεις όπου διαδικασίες άλλων διευθύνσεων απλώς επικυρώνονται από αυτήν και τη ∆ηµαρχιακή Επιτροπή», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη της µέχρι πρότινος δηµοτικής αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστική περίπτωση προµήθειας που έχει προκαλέσει µεγάλες αντιδράσεις είναι αυτή του εξοπλισµού της Αθήνας µε απορριµµατοφόρα και κάδους µέσω διεθνούς διαγωνισµού µε leasing ύψους πάνω από 64 εκατ. ευρώ. Οπως έχει καταγγελθεί και από στελέχη της νέας δηµοτικής αρχής, πρόκειται για διαγωνισµό «µε πολλές περίεργες συµπτώσεις».
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως στην επίσηµη ιστοσελίδα της Ε.Ε., όπου έπρεπε να αναρτηθεί ο διαγωνισµός, δεν υπήρχε περιγραφή της προµήθειας, η αξία της ανερχόταν σε περίπου 500.000 ευρώ αντί των 64 εκατ.
Στολές από… χρυσάφι πρέπει αντιστοίχως να προµηθεύονται οι περίπου 1.100 δηµοτικοί αστυνοµικοί. Σύµφωνα µε σύµβαση για προµήθεια ρουχισµού τους, που έφτασε για έλεγχο στις αρµόδιες υπηρεσίες, προβλέπονταν 4 εκατοµµύρια ευρώ, τα οποία έπειτα από «έκπτωση» έφτασαν γύρω στα 3 εκατοµµύρια.
Στο µεταξύ, µέσα από το ανεπίσηµο ιστολόγιό τους, οι υπάλληλοι της ∆ηµοτικής Αστυνοµίας του δήµου ανέφεραν πρόσφατα: «∆ίνονται τόσα χρήµατα που δίνονται, είναι τουλάχιστον κρίµα να παραλαµβάνουµε στολές µε άθλια ποιότητα.
Όσο για τα παντελόνια εργασίας συγκεκριμένου προµηθευτή – που µειοδοτεί σε όλους τους διαγωνισµούς – ήταν πάντα άθλια...».
Σφοδρές ενστάσεις από την αντιπολίτευση είχε εξάλλου προκαλέσει και διαγωνισµός για προµήθεια εξειδικευµένων µηχανηµάτων για τα δηµοτικά ιατρεία, αξίας 7 εκατ. ευρώ, την ώρα που δεν υπήρχαν βασικά µηχανήµατα για αιµατολογικές και βιοχηµικές εξετάσεις. Επρόκειτο για «φωτογραφικό» διαγωνισµό, όπως είχε σηµειωθεί, ο οποίος είχε ακυρωθεί αρκετές φορές και επανερχόταν συνεχώς από τη δηµοτική αρχή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες