ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/1/11

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι



Εβδομάδα κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκινά από τη Δευτέρα, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας. Κατάληψη τα ξημερώματα στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Δείτε το απεργιακό δελτίο
Με στάσεις εργασίας και απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κυλήσει και αυτή η εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες.

Η σύγκρουση με την κυβέρνηση είναι πλέον μετωπική και δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της επίταξης, που προς το παρόν αναβάλλεται λόγω του πολιτικού κόστους.
Σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ εκτός από το τραμ που θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Ο προαστιακός θα λειτουργήσει κανονικά.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, σκληραίνουν τη στάση τους και στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέλαβαν τον σταθμό στο Σύνταγμα, για να περιφρουρήσουν τη στάση εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στάσεις έχουν κριθεί παράνομες και καταχρηστικές από τη Δικαιοσύνη, ωστόσο θα πραγματοποιηθούν.
Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία στο μετρό, τον ΗΣΑΠ τον προαστιακό, και το τραμ). Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα.
Επίσης για τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου προγραμματίζεται νέα 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα.
Την Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό πραγματοποίησαν στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία, όπως είχαν εξαγγείλει. Νωρίτερα, στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι διοικήσεις της Αττικό Μετρό Εταιρείας Λειτουργίας και του ΗΣΑΠ, ζητώντας να κριθεί παράνομη η 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία ηλεκτροδηγών.
Έρχονται αυξήσεις φωτιά
Αυξήσεις στα κόμιστρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς φέρνει ο καινούργιος χρόνος, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων των αντίστοιχων Οργανισμών.
Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ακριβώς οι αυξήσεις των εισιτηρίων, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής το απλό εισιτήριο αναμένεται να φτάσει στο 1,30 ευρώ, ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Η ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει ότι θα μειωθεί από το 70% στο 50% η κρατική επιχορήγηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Θεωρείται βέβαιο, ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες