ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/1/11

Στο αυτόφωρο για ΦΠΑ



Αυστηρά μέτρα κατά όσων παρακρατούν τον ΦΠΑ, παίρνει το οικονομικό επιτελείο, δεχόμενο τις προτάσεις της τρόικας. Ποιοι θα οδηγούνται στο αυτόφωρο και τι θα συμβαίνει σε περίπτωση υποτροπής
Σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, θα προσάγεται όποιος παρακρατά τον ΦΠΑ ή εκδίδει πλαστά τιμολόγια και εικονικά τιμολόγια, σύμφωνα με νέα διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Το οικονομικό επιτελείο, υπό την πίεση της τρόικας, σχεδιάζει να στριμώξει χιλιάδες επαγγελματίες, καθώς μία στις δύο επιχειρήσεις παρανομούν, ενώ ακόμα και αυτές που εκδίδουν παραστατικά, πολλές φορές δεν τον αποδίδουν.
Το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί και λόγω της κρίσης, αλλά και λόγω του ότι δεν υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις.
Η διαδικασία του αυτοφώρου θα ισχύσει για όσους δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ για ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω, το οποίο όμως δεν θα ισχύει, σε περίπτωση που διαπιστωθεί νέα παράβαση από τον ίδιο επαγγελματία. Με την ίδια αυτόφωρη διαδικασία θα διώκονται και όσοι εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Οι διατάξεις για την αυτόφωρη δίωξη όσων παρακρατούν τον ΦΠΑ αναμένεται να κατατεθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής μέχρι το τέλος του μήνα.
Μεταξύ των μέτρων που θα προβλέπονται επίσης στο νέο νομοσχέδιο είναι η θέσπιση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα, καθώς και του φορολογικού διαιτητή. Ο πρώτος θα απασχολείται μόνιμα στο υπουργείο Οικονομικών και θα παρεμβαίνει σε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ η φορολογική διαιτησία θα αποσκοπεί στο να μειωθούν οι υποθέσεις φορολογικών διαφορών ανάμεσα στους φορολογούμενους και το δημόσιο που καταλήγουν στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες