24/1/11

Μήνυμα στη ΔύσηΜπορεί για άλλη μια φορά οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν να κατέληξαν σε αδιέξοδο, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Ρίχνει ευθύνες στο Ισραήλ και τους συμμάχους του
 Το Ιράν προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών με τους "Εξι" για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.


Οι διήμερες διαπραγματεύσεις στην Τουρκία κατέληξαν χθες Σάββατο σε αδιέξοδο και χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία για επανάληψή τους.

"Αν η άλλη πλευρά είναι αποφασισμένη και δεσμευμένη απέναντι στο νόμο, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό, υπάρχει ελπίδα ότι στις επόμενες συναντήσεις θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα", είπε ο Αχμαντινεζάντ σε ομιλία του στην πόλη Ραστ η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλούσε σαν να μην ετίθετο θέμα μη επανάληψης των συνομιλιών.

"Από τις επόμενες συναντήσεις θα προκύψουν καλές συμφωνίες αρκεί και οι δύο πλευρές να παραμείνουν δεσμευμένες στο πνεύμα των συνομιλιών", είπε.

Για άλλη μια φορά κατηγόρησε το Ισραήλ και τους συμμάχους του στη Δύση για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες.

"Απολίτιστοι σιωνιστές και κάποιοι άνθρωποι στην Αμερική και την Ευρώπη ελπίζουν τα θέματα να παραμείνουν άλυτα", σχολίασε ο Αχμαντινεζάντ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες