24/1/11

Αέριο μέσω Ισραήλ
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση με την ισραηλινή, για τη μεταφορά στην Ευρώπη φυσικού αερίου από το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης.
Διερευνητικές συνομιλίες με το Τελ Αβίβ για τη μεταφορά στην Ευρώπη φυσικού αερίου από υπεράκτια κοιτάσματα του Ισραήλ, έχει ξεκινήσει η Αθήνα. Τούτο δήλωσε στο Ρόιτερ ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η Ελλάδα συνομιλεί με το Κατάρ για την ανάπτυξη του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Ο Χ. Παμπούκης παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Ρόιτερ, όπου και είπε ότι συζήτησε την ιδέα διαμετακόμισης Ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, στην επίσκεψή του την προηγούμενη εβδομάδα στο Ισραήλ.
Πρόκειται βέβαια για το νέο κοίτασμα "Λεβιάθαν".
"Οι Ισραηλινοί έχουν ανακαλύψει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου σε υπεράκτια κοιτάσματα στη Μεσόγειο. Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί να θεωρηθεί η Ελλάδα ως κόμβος μεταφοράς και ως κέντρο παροχής υπηρεσιών, εφόσον βρίσκεται επί του φυσικού δρόμου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη", είπε ο υπουργός.
Είπε ακόμη ότι συνομιλεί με το Κατάρ για ενδεχόμενη επένδυση σε πρόγραμμα ανάπτυξης του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η αξία του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 5 έως 7 δισ. ευρώ.
Έσπευσε όμως να επισημάνει πως η ανάπτυξη του χώρου πιθανά θα περιλαμβάνει τεχνολογικό πάρκο, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και ίσως χρηματοοικονομικό κέντρο, μαζί με ξενοδοχεία, μια μαρίνα και ένα χώρο πρασίνου ο οποίος θα είναι τόσο μεγάλος όσο σχεδόν είναι το Χάιντ Παρκ, στο Λονδίνο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες