ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 04/02/2011

ΑΣτο πλευρό του Βαλβέρδε

Στο πλευρό του Βαλβέρδε 

Την στήριξή της στον Ερνέστο Βαλβέρδε έσπευσε να εκφράσει η διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε να μην αρχίσουν οι φήμες περί δυσμένειας για τον Ισπανό προπονητή λόγω του αποκλεισμού από το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Προβληματίζεται για το δεξί άκρο της επίθεσης ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ενόψει Ξάνθης.


Μπορεί ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ να συνοδεύτηκε από τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού, αλλά στον Ρέντη φρόντισαν να προσέχουν, για να έχουν. Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και το +7 από την δεύτερη θέση δεν μπορεί να διαγραφεί μονοκοντυλιά και για τον λόγο αυτόν ξεκαθάρισαν τη θέση τους. «Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια» τόνισαν οι διοικούντες την Πειραιώτικη ΠΑΕ, προσθέτοντας: «Είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Όλοι όσοι δουλεύουν στον Ολυμπιακό. Όλες οι ομάδες κρίνονται από τη συνολική τους εικόνα και όχι από την απόδοσή τους σε ένα παιχνίδι».

Τα λεγόμενα αυτά, που προέκυπταν από την διοίκηση των «ερυθρολεύκων», μόνο τυχαία δεν είναι, αφού από τη μία πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα δεν χάνεται και από την άλλη δεν θέλουν να χαλάσει το κλίμα στην ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προβληματισμός για δεξιά

Η ακόμα μία κακή εμφάνιση που πρόσθεσε ο Ντένις Ρόμενταλ στο ενεργητικό του έχει προσθέσει έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος βλέπει ότι η δεξιά τους πλευρά δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό προτίθεται να κάνει κάποιες αλλαγές. Στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Skoda Ξάνθη σκέφτεται να βάλει ή τον Φετφατζίδη ή τον Ζαϊρί, ώστε να δώσει άλλον «αέρα» στη συγκεκριμένη πτέρυγα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και η έκπληξη με Τζεμπούρ.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Μάρκο Πάντελιτς θα είναι κατά πως φαίνεται ο αντικαταστάτης του Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης, ενώ τη θέση του στα αριστερά αναμένεται να ξαναπάρει ο Άλμπερτ Ριέρα. Στην αποστολή θα βρεθεί και ο Ντουντού, όχι όμως και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος αναμένεται να προφυλαχθεί, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τη θέση του Έλληνα αμυντικού είναι πολύ πιθανό να πάρει στο αρχικό σχήμα ο Γιάννης Μανιάτης, αφού και ο Ποτουρίδης ταλαιπωρείται από θλάση και δεν μπορεί να βοηθήσει.

Ένα μικρό θαύμα για Σισέ

Ένα μικρό θαύμα για Σισέ 

Τις υπηρεσίες του πολυτιμότερού του παίκτη θα στερηθεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει υποστεί μυϊκή σύσπαση στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού και θεωρείται απίθανο να προλάβει να είναι έτοιμος για τον κρίσιμο αγώνα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Από την πλευρά του, ούτε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίθεται να ρισκάρει τη συμμετοχή του Γάλλου στράικερ, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος υποτροπής, ο οποίος θα σημάνει αυτόματα την απουσία του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μετά τον αγώνα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ακολουθούν άλλα δύο πολύ δύσκολα ματς, με ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός), τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια. Βέβαια τέτοιο είναι και αυτό της Τούμπας, αλλά λογικό είναι να θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός να προστατέψει το μεγάλο του «όπλο».

Τη θέση του πρώτου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος θα πάρει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος αποτελεί και τον μοναδικό στράικερ που έχει απομείνει στο ρόστερ. Υπάρχει και το μικρό ενδεχόμενο να παίξει μπροστά ο Σίντεϊ Γκοβού, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ξαναβγάλει ματς σε αυτή τη θέση μόνος του, οπότε το λογικότερο είναι να προτιμηθεί ο Έλληνας φορ.

Στα συν για τον τεχνικό των «πρασίνων» είναι η επιστροφή των Μπουμσόνγκ και Κατσουράνη, σε άμυνα και μεσαία γραμμή αντίστοιχα, όπως και η αποθεραπεία του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος είναι το μεγάλο φαβορί για αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Λουκά Βύντρα. Για τη θέση του δεξιού μπακ, ωστόσο, παίζει και ο Στέργος Μαρίνος, με την τελική απόφαση του Φερέιρα να προκύπτει από τις τελευταίες προπονήσεις σήμερα και αύριο

Οι «πινελιές» του Φερέιρα

Το γεγονός ότι ό Παναθηναϊκός έχει αρκετές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού του από την αρχή της χρονιάς είναι πλέον εμφανές και οφείλεται στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος έχει διορθώσει αρκετά κακώς κείμενα στο «τριφύλλι», εξαφανίζοντας ή κρύβοντας καλά κάποιες αδυναμίες του. Το βασικότερο «συστατικό» που έχει προσθέσει είναι η πολυφωνία στην επίθεση, που φαίνεται στα τελευταία ματς των «πρασίνων», αφού πλην του Τζιμπρίλ Σισέ, σκοράρουν και άλλοι παίκτες, με τα χαφ και τους αμυντικούς να έχουν την τιμητική τους.

Τα στημένα είναι ένας από τους τομείς που έχει «πέσει» πολλή δουλειά, με αποτέλεσμα όλα τα κόρνερ και τα φάουλ κοντά στην περιοχή να αποτελούν ευκαιρίες. Στην προπόνηση σχεδιάζονται και εκτελούνται αρκετές κομπίνες, ώστε να βρίσκονται παίκτες ελεύθεροι και να απειλούν, κάτι το οποίο αποδίδει πλέον στους αγώνες. Τα δύο γκολ από κόρνερ στη ρεβάνς του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ, λίγο έλειψε να δώσουν στον Παναθηναϊκό μια μεγάλη πρόκριση. Στον ίδιο τομέα, αλλά στο αμυντικό κομμάτι, οι «πράσινοι» χρησιμοποιούν ζώνη, η οποία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ από κόρνερ.

Στο «ψυγείο» ο Μπλάνκο


Στο «ψυγείο» ο Μπλάνκο ()
Την άρνησή του να «μετακομίσει» στην Τουρκία για λογαριασμό της Εσκισεχιρσπόρ φαίνεται πως …πληρώνει ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο επιθετικός της ΑΕΚ μοιάζει παραγκωνισμένος τις τελευταίες ημέρες και αυτό επειδή παρά το γεγονός ότι η «Ένωση» δέχτηκε την πρόταση των 500.000 ευρώ που έγινε από την τουρκική ομάδα, ο ίδιος προτίμησε να παραμείνει στην Ελλάδα.

Η επιλογή μάλιστα του Μανόλο Χιμένεθ να χρησιμοποιήσει τον, μόλις με τρεις προπονήσεις στα πόδια του, Ναμπίλ Μπαχά στο Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αντί του πρώτου σκόρερ του «Δικεφάλου» αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η «ποινή» που επιβάλλεται στον Αργεντινό, κατά πως φαίνεται, είναι η σταδιακή περιθωριοποίησή του.

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής τόνισε και πάλι μετά το τον αγώνα με τους «πράσινους» πως θέλει να παραμείνει στην ομάδα και για το λόγο αυτό απέρριψε την πρόταση τις Εσκισεχιρσπόρ.

«Μαχαίρι» στους πανηγυρισμούς

ΤΟ τέλος στις χαρές και τα πανηγύρια για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ ήρθε δια στόματος Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός ξέρει πως αν διατηρηθεί αυτό το κλίμα υπάρχει ο κίνδυνος της χαλάρωσης και η συνέπεια αυτής μόνο θετική δεν θα είναι. Το Σάββατο ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, όπου η νίκη είναι απαραίτητη. Ο στόχος στο πρωτάθλημα παραμένει η καλύτερη δυνατή θέση στη βαθμολογία ενόψει πλέι οφ, ώστε να διεκδικηθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις η δεύτερη θέση για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες