ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/2/11

Διακριτές σχέσεις


Στο London School of Economics μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία μέσα στην ομιλία της υποστήριξε ξεκάθαρα πως ο δρόμος του κράτους με την εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί

Διάλεξη στο London School of Economics έδωσε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ουσιαστικά υπέδειξε ανοικτό δρόμο ρήξης με την Ελλαδική Εκκλησία.

Η Α. Διαμαντοπουλου τάχθηκε ανοικτά υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας - πολιτείας, αν και εξέφρασε τον προβληματισμό, για το πως μπορεί να γίνει πρακτικά αυτό, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά  ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα αλλάξει και δεν θα αφορά αποκλειστικά την ορθόδοξη θρησκεία.
Είναι σχεδόν βέβαιο πως οι δηλώσεις αυτές θα προκαλέσουν νέα ρήξη με τους ιεράρχες που αντιδρούν τόσο στον χωρισμό όσο και στην αλλαγή περιεχόμενου του μαθήματος των θρησκευτικών, όπως και να καταστεί αυτό προαιρετικό στο νέο λύκειο.
Η υπουργός σε ερώτηση που δέχθηκε όσο αφορά τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, σχολίασε ότι η σωστή απάντηση στο δίλημμα είναι "ναι", ότι δηλαδή πρέπει να επέλθει διαχωρισμός, αλλά όπως είπε, το πρόβλημα είναι πώς θα εφαρμοστεί αυτός ο διαχωρισμός ενώ αναφερόμενη και στο μάθημα των θρησκευτικών είπε ότι απαλλάσσεται από εκκλησιαστικές επιρροές και θα αναφέρεται πλέον σε όλες τις θρησκείες.
Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η υπουργός απέκλεισε κάθε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης στα ελληνικά Πανεπιστήμια, υπογράμμισε ωστόσο ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας τους.
Επιπλέον, δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέοι εσωτερικοί κανονισμοί που θα ορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καθηγητών.
Κατά την αποχώρηση της από το αμφιθέατρο της διάλεξης, ομάδα Ελλήνων και ξένων φοιτητών ξεδίπλωσε πανό που ανέγραφε τη λέξη "Αντίσταση" στα ελληνικά και στα αγγλικά, φωνάζοντας το αγγλικό σύνθημα των Βρετανών φοιτητών κατά των περικοπών και της αύξησης των διδάκτρων από την κυβέρνηση Κάμερον.
Νωρίτερα, η υπουργός είχε ζητήσει από ορισμένους φοιτητές του ακροατηρίου που γελούσαν ειρωνικά σε τοποθετήσεις της να τις σχολιάσουν με επιχειρήματα και όχι να "παίζουν" με θέματα σημαντικά για την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες