ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/2/11

H τελευταία διεύθυνση


Μια νέα δεξαμενή IP τίθεται σε λειτουργία καθώς την παλιά την εξαντλήσαμε. Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του διαδικτύου και η σύγκριση της μπάλας με τον... ήλιο

Αυτό ήταν. Σήμερα και επισήμως δόθηκε η τελευταία διαθέσιμη διεύθυνση στο Internet
"Είναι ιστορική ημέρα για το Ίντερνετ. Είναι η ημέρα που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό", λέι ο Raul Echeberria, πρόεδρος του Number Resource Organization.

Καταφέραμε να εξαντλήσουμε λοιπόν μια δεξαμενή IP που χωρούσε 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις.
"Το δισεκατομμύριο μπορεί να ακούγεται μεγάλος αριθμός. Αλλά αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, μιλάμε για δύο με πέντε διευθύνσεις στην κατοχή του καθενός. Έτσι, τελικά τα 4,3 δισεκατομμύρια μάλλον είναι λίγα", δήλωσε ο Echeberria.
Τώρα, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει η νέα δεξαμενή πρωτοκόλλου, η οποία είναι έτοιμη εδώ και μια δεκαετία περίπου, δηλαδή από το 1999.
Η νέα αυτή δεξαμενή χωρά πάρα, μα πάρα, μα πάρα πολλές διευθύνσεις. Τόσες, που όταν ακούμε τον αριθμό νομίζουμε ότι πρώτα θα τελειώσει ο κόσμος και μετά τα IP. Μιλάμε για 340 τρισεκατομμύρια ομάδες με ένα τρισεκατομμύρια δίκτυα για κάθε μία από αυτές! Κάθε δίκτυο δε μπορεί να χειριστεί περίπου ένα τρισεκατομμύριο συσκευές.
Για να το οπτικοποιήσουμε: Αν η παλιά δεξαμενή είχε το μέγεθος μιας μπάλας, η καινούρια έχει το μέγεθος του Ήλιου.
Οι απλοί χρήστες, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρόκειται να το καταλάβουν, γιατί οι περισσότεροι μπαίνουν στο Ίντερνετ με το γνωστό: www.news247.gr (για παράδειγμα).
Όμως η πραγματική διεύθυνση είναι μια σειρά από αριθμούς και δεκαδικά ψηφία. Στο νέο σύστημα αυτή η σειρά είναι μεγαλύτερη, με αριθμούς, γράμματα και άλλους χαρακτήρες. Έτσι λοιπόν, το IPv6, μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για το Internet.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες